Trabzonspor'da teknik direktör belirsizliği büyük bir oranda ortadan kalktı. Rumen hoca Mircea Lucescu ile görüşerek sezon sonu için büyük oranda anlaşma sağlayan bordo-mavili kulübün başkanı Muharrem Usta, bütçe konusunda da yönetim kurulu ile bir görüşme gerçekleştirilecek. Özellikle yapılması muhtemel yıldız oyuncu takviyelerinin masaya yatırılacağı toplantıda Mircea Lucescu'yla kesin olarak anlaşılması durumunda ödenecek olan miktar da tartışılacak. 

Shakhtar ile güzel bir veda 
Bu arada Rumen teknik adamın Muharrem Usta, ile yaptığı görüşmenin detaylarını ortaya çıktı. Lucescu'nun yapılan görüşmede, "Mevcut kulübüm ile güzel şekilde ayrılmak istiyorum. Bu anlaşma gerçekleştiği takdirde 2 yıl takımı ben çalıştırırım ardından ise sportif direktör olurum. Bu sürenin sonunda ise oğlum Razvan Lucescu da benimle olur ve takımın başına o geçer" şartını koştuğu öğrenildi. 

Razvan önerisi masada duruyor 
Yunanistan Süper lig takımlarından Skoda Xanthi'yi çalıştıran Razvan Lucescu, 46 yaşında ve eski bir futbolcu. Razvan Lucescu'nun 2 yıl sonra takımın başına geçmesi önerisi yönetimin kafasını karıştırırken, maliyet hesabı da yapılacak. Lucescu ile anlaşmanın kesinleşmesi durumunda yönetim kurulu, tecrübeli teknik adamın yanına tecrübe kazanması için yerli ve genç teknik adamlar da koymayı planlıyor.

KUPA CANAVARI LUCESCU
TÜRKİYE'de Galatasaray ve Beşiktaş ile şampiyonluğa ulaşan Mircea Lucescu, Ukrayna'da efsane oldu. Son 10 yılda 13 kupa kaldıran Rumen çalıştırıcının boşu yok. 2008-2009 sezonunda UEFA Kupası'nda müthiş bir performans sergileyen Lucescu'lu Shakhtar Donetsk, kupayı kazandı. Shakhtar, Saracoğlu Stadı'nda oynan finalde Alman rakibi Werder Bremen'i uzatmalarda bulduğu golle 2-1 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa'da kupa kaldırmanın gururunu yaşadı. Ligde 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008 ve 2009-2010'da şampiyonluğu kaptırmayan Lucescu'lu Shakhtar, geçen sezon Beşiktaş gibi sadece bir yenilgi aldı. 2003-2004 ve 2007- 2008'de ise Ukrayna Kupası'nı kaldırdı. Ukrayna Süper Kupası'nda 2005, 2008 ve 2010 yıllarında mutlu sona ulaşan yine Mircea Lucescu'nun takımı oldu.

Fotomaç / Yunus Emre Sel