Bordo-mavili takım, ilk olarak 2007-2008 sezonun 11. haftasında göreve  gelen teknik direktör Yanal yönetimindeki ilk maçta, Ankaraspor'u 2-1 mağlup  etti.
 
Karadeniz ekibi, Yanal ile 2008-2009 sezonun ilk haftasında da yine  Ankaraspor'u 2-0 mağlup ederek, sezona iyi bir başlangıç yaptı.
 
Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in takımdan ayrılmasının ardından 12  Kasım 2014'te ikinci kez anlaşmaya varılan Ersun Yanal yönetimindeki  bordo-mavililer, ilk maçında Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 mağlup etme başarısı  gösterdi.
 
Trabzonspor, teknik direktör Yanal ile böylece 3 başlangıç maçından da  galibiyetle ayrıldı. Karadeniz ekibi, Yanal yönetiminde 2016-2017 sezonuna da  galibiyetle başlamayı hedefliyor.
 
Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde en son Hüseyin  Avni Aker Stadı'nda 2014-2015 sezonunun 33. haftasında Balıkesirspor karşısına  çıkmış ve bordo-mavililer, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmıştı.
 
Bordo-mavili takımın teknik direktörü, 455 gün sonra çıkacağı Hüseyin  Avni Aker Stadı'na yeni takımıyla galibiyet arayacak.
 
Aydın: "İyi bir kamp dönemi geçirdik"
Kulüp başkan yardımcısı Nevzat Aydın, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde verimli bir hazırlık dönemi  geçirdiklerini ve Kasımpaşa maçıyla da sezona iyi bir başlangıç yapmak  istediklerini söyledi.
 
Yeni bir takım oluşturduklarını dile getiren Aydın, "Ersun hoca da  takımın uyumu için elinden geleni yapıyor, çalışıyor. İyi bir kamp dönemi  geçirdik. Yukarıyı zorlayan, maçın sonuna kadar pes etmeyen, diriliği sahada  ortaya koyan, yardımlaşması üst düzeyde olan, sonuna kadar maçı kovalayan bir  takım olduğu takdirde gelecek sene de işlerin daha iyi olacağını düşünüyorum."  diye konuştu.
 
Başkan yardımcısı Aydın, takıma çok fazla yeni oyuncunun katılmasının  uyum sürecini de beraberinde getirdiğini kaydederek, "Yeni transferlerimizin bir  kısmı Şampiyonlar Ligi oynadı, olimpiyatlardan gelen sporcumuz oldu. İlk haftalar  zorlu geçecektir. Trabzonspor'un ruhunu yansıtan bir takımı sahada görebilirsek  ne mutlu bize. Trabzonspor formasına yakışır takım seyrettirmek en büyük  dileğimiz. Bunu takım yaparsa sonuç da gelecektir. Gelecek sene de takımın  üzerine daha da koyup devam ettirmeye çalışacağız." ifadesini kullandı.