Aslan, yaptığı açıklamada, ligin ilk 2 haftasında Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında penaltılarının verilmediği savunarak, "Akhisar Belediyespor maçında ise lehimize yanlış bir penaltı verildi. Sonucu etkileyecek, lehimize veya aleyhimize hata yapılmasını istemiyoruz. Biz haram puan istemiyoruz, hakkımız neyse onu alalım" dedi. Trabzonspor taraftarının da böyle düşündüğünü anlatan Aslan, "Bileğimizin hakkıyla, hakkaniyet içinde alacağımız puanlarla şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Ak süt gibi pırıl pırıl, tertemiz şampiyonluk almak istiyoruz" diye konuştu.

"İnancımız ve azmimiz var"

Yakup Aslan, takımın şampiyonluk hedefine ulaşacağına inançlarının tam olduğunu kaydetti. İyi bir takım oluşturduklarını vurgulayan bordo-mavili kulübün yöneticisi, "İyi futbol oynuyoruz. Lige verilen arayı da iyi değerlendireceğiz. Bu şekilde oynadığımız sürece her takımı yeneriz. Havaya girmiş değiliz, bu konuda inancımız ve azmimiz var. Her maçı tek tek düşünüp final havasında oynamalıyız. Yönetim ve futbolcular böyle düşünüyor. Taraftar, biraz sabretsin takımının yanında olsun, sahip çıksınlar" şeklinde görüş belirtti.

Ligin ilk 3 maçında aldıkları 7 puanı değerlendiren Aslan, "Bu puan 9 olsa çok daha iyi olurdu. Penaltılarımız verilse averajla liderdik. Verilmeyen penaltılarla ikinci sıradayız. İlerleyen haftalarda en az puan kaybıyla şampiyonluğu kovalamak istiyoruz. Bu sene şampiyonlukta kendimizi her zamankinden daha iddialı görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sezonun ilk haftalarında hakem hatalarını değil de futbolu düşünmek istediklerini kaydeden Aslan, şöyle devam etti:

"Bizim aleyhimize, rakiplerimizin lehine hakem hataları var. Sezon başı olduğu için hakemlerin adaptasyon süreci diye görmek istiyorum. Bunları hep not alıyoruz. Belli bir kısıma hatalar kayarsa buna göre açıklamalarda bulunacağız. Ligin başında Türkiye'de maalesef çok değişmeyecek gibi görünen bir takım sıkıntılar var. Federasyon yapısında görev alan insanların doğruları ve adaleti tecelli etmek için çalışacaklarına inanıyoruz. Trabzonlu arkadaşlarımız var. Sadece bizim değil, bütün takımların haklarını korumak yönünde çalışmalar yapacaklardır."

"Yıldızlar, sorun çözmüyor"

Yakup Aslan, geçen sezon transferde aceleci davranarak hatalar yaptıklarını dile getirdi. Geçen sezon transferde yaptıkları hataların sıkıntılarını yaşadıklarını aktaran Aslan, şunları kaydetti:

"Bu sezon daha sabırlı, itinalı, nokta transferler yaptık. Bunda en büyük etken sportif direktörümüz Süleyman Hurma. Onu bu özelliğini ön planda tutarak göreve getirdik. Hocamızın da payı var. Süleyman bey, biraz daha erken göreve gelebilseydi, o zaman tam hedefi tutturabilirdik. Bir iki eksiğimiz kalmış olabilir. Bunları da devre arasında tamamlayacağız. Bir sonraki sezonun planlamasını şimdiden yapıyoruz. Dünyayı tarıyoruz. İsabetli transferler, şampiyonluk yarışında inançlı olmamız sonucunu doğuruyor."

Rakiplerinin yıldız futbolcu transferleri yapmalarının şampiyonlukta belirleyici olmayacağını savunan Aslan, "Geçen sene biz de yıldız isimleri getirdik. Yıldız getirmek, sorun çözmüyor. Önemli olan alınan oyuncuların takıma sağladığı katkı. Biz bu yıl takıma fayda sağlayabilecek transferlere yöneldik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu takım büyük işler yapacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.