Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin ardından bordo-mavili kulüp yaşananlarla ilgili olarak resmi internet sitesinde açıklama yayımladı. Açıklamada, "Devletimizin içerisindeki terör yapılanlamalarının darbe girişimleri güvenlik güçlerimiz ve milletimizce başarısız kılınmış, hain planları yerle bir edilmiştir. Ülkemize bu kara geceyi yaşatanlar tarihin kara sayfalarında yerlerini almıştır.

Trabzonspor camiası hukuk devleti ve milli iradeye yönelik darbe girişimlerinin her zaman karşısında durmuş, demokrasinin yanında yer almıştır. İyi bilinmesini isteriz ki kendi ülkesinin meclisini ve binalarını bombalayan, askerine, polisine ve vatandaşına kurşun sıkanlara karşı Trabzonspor camiası nöbettedir. Bu vesileyle bir kez daha yüce milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü beladan korusun" denildi.

'SOKAĞA ÇIKMAYAN KENDİNİ TÜRK VATANDAŞI SAYMASIN'

FETÖ terör örgütünün önceki gün kalkışma hareketine bulunmasına Trabzonspor çok sert tepki gösterdi. Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Saral "Ey Fetöcular... " diye başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu ülkeyi size yedirmeyiz... Geleceğimiz için sizinle her zaman savaş verdim... Ölümüne savaşa devam. Bu zaman ne uyuma ne susma zamanı. Herkes geleceğine sahip çıksın... Bugün mücadele vermeyen sokağa çıkmayan, kendini Türk vatandaşı saymasın... Onur'umuza, ülkemize, geleceğimize sahip çıkma günüdür... Buradan darbe teşebbüsüne sevinenler, alkışlayanlar utanın insanlığınızdan... Bu ülke sizin değil... Ne hakkınız var ülkeyi germeye, milletin uçağı ile millete silah sıkmaya. Milletin yönetimine kimse silahla el koyamaz... Herkes meydanlara toplanarak bu darbecilere gerekli cevabı vermelidir."

GÜN, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Prof. Dr Asım Örem de FETÖ terör örgütüne sert tepki gösterdi. İşte Örem'in mesajı: "Sahip olduğumuz demokrasi, milli birlik ve bütünlüğümüzün değerini daha iyi bilip, bunlara daha sıkı sarılarak önümüze bakma günüdür. Milli irade ve milli mücadele söz konusu olduğunda Türk milletinin refleksi en üst düzeyde olur, umarım bir daha bu duygularımız test edilmez. Hepimizin sahip çıkması gerektiği şey demokrasidir, bugün de yarın da. Aksi girişimler her zaman hüsranla sonuçlanmıştır. Demokrasi karşıtı bu hareketler Türk milletinde ancak var olan birlik ve beraberlik ruhunu ateşler. Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum."
.