Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Eskişehirspor'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor'da kulüp asbaşkanı Ahmet Çubukçu, hakem kararlarına tepki gösterdi. Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu'dan itiraf gibi sözler geldi...  Çubukçu, "Artık gerçekten anlam veremiyoruz. Bu kadar Trabzon üzerinde oyunlar oynamanın bir sebebi var ve biz bunu bilmiyorsak, bize de biri çıksın söylesin" dedi. 
Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un bu sezon ligde periyodik olarak hakem hatalarıyla karşılaştığını, Eskişehirspor maçından da bu nedenle hak etmedikleri bir sonuçla ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Hakemlerin bu sezon performansının herkes tarafından kötü olduğunun söylendiğini ifade eden Çubukçu, "(Hakemler bu sene kötü performans gösteriyorlar.) deniliyor.  Bu hep neden Trabzonspor'a rastlıyor? Galatasaray'a, Beşiktaş'a, Fenerbahçe'ye böyle periyodik şekilde hatalı kararlar var mı? Burada esas önemli olan niyet." dedi.

Ligde 37 puanlarının bulunduğunu dile getiren Çubukçu, "Hakem kararları nedeniyle yaklaşık 25 puan kaybettik. Neredeyse kazandığımız puan kadar hakem hataları nedeniyle alamadık. Bu puanları topladığınız zaman da herkes Trabzonspor'un ligdeki sıralamasının nerede bulunabileceğini görür." diye konuştu.

- "Yeter artık, gerildik"

Eskişehirspor maçında verilen penaltı kararına tepki gösteren Ahmet Çubukçu, şöyle devam etti:

"O kol daha başka nereye saklanabilir? Vücuda zaten yapışık. Trabzon'u bu kadar gündemde tutmak, şehrin gerilmesine neden oldu. Trabzon şehrinde infiale yol açacak bu kadar provokasyon yapmak gerçekten üzücü. Anadolu'daki bir futbol takımının taraftarını bu kadar germenin bir gerekçesi olması lazım. Varsa bunu cevaplayabilecek biri çıksın, söylesin. Artık gerçekten anlam veremiyoruz. Bu kadar Trabzon üzerinde oyunlar oynamanın bir sebebi var ve biz bunu bilmiyorsak, bize de biri çıksın söylesin."

Çubukçu, 33 yıldır kulübün çevresinde, üyesi olan birisi olarak böyle bir gerginlik daha önce hiç görmediğini de kaydederek, "Tarihinde bu takımın 7 şampiyonluğu var. 2010-11'de çalınmış, verilmemiş bir şampiyonluğumuz var. Gerçekten üzülüyorum. Trabzon'u bu ülkenin gündeminden çıkarmak için artık kim ne gerekiyorsa yapsın. Birileri bizi gündemde tutuyorsa gelip açıklasınlar. Kimse kapılar arkasında konuşmasın. Buradaki halkın artık haklı bir isyanı var. Yeter artık, gerildik. Yazıktır, günahtır." şeklinde görüşlerini aktardı.

- "Sevgi, saygı ve adaleti tanzim edeceğiz"

Kulübün içinde bulunduğu durum dikkate alındığında, bu sezonun çile senesi olduğunu daha önce dile getirdiklerini de anımsatan Ahmet Çubukçu, "Tabii ki takımın içinde eksik şeyler var. Bunun giderilmesi zaman alacak. Önümüzdeki sezon kulüp içinde sevgi, saygı ve adaleti üst düzeylere çıkartabilirsek, her şey daha iyi olacak." ifadelerini kullandı.