61SAAT SPOR SERVİSİ- Trabzonspor Olağan Genel Kurulunda söz alan Av. Ali Sürmen, yönetim kurulunu istifaya davet etti. Genel Kurul öncesi yapılan divan seçiminde haksız bir karar verildiğini ve normalde kendisinin aday olduğu listenin Divana seçilmesi gerektiğini ileri süren Sürmen, seçimde oylara karar veren Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney’e ‘Gözlük’ tavsiyesinde bulundu.

Sürmen, “Divan benim yerime oturdu. Bu kararı kırıyorum. Göz doktorları var. Bence size bir gözlük şart. Hukuk herkese lazımdır. Hukuk tanımazlık, hukuk tanımazlık, sayın Divan’da ki arkadaşlarımız sizden tüzüğe uyacağınıza dair bana içerde söz verdiniz. O zaman birinci yapacağınız şey, burada delege olmayan arkadaşlar var lütfen bunları çıkarın. Hukuk, herkese lazımdır. Ben hukuk tanımam diyen çok insanlar gördüm. 78’den beri hakim savcılık, avukatlık yapıyorum. Ama zorla hukuk tanımayanlara bize gelip ben nasıl kurtaracağım diyenleri biliyorum. Onun için özellikle yönetim kurulu arkadaşlardan hele hele Milletvekili yapmış arkadaşlardan bu genel kurulun iradesine saygı gösterip istifa etmesini bekliyorum” dedi. 

Divan'a verilen önergelerden biri ise seçim maddesinin eklenmesi oldu. Ancak Divan, bu durumun hukuka uygun olmadığı gerekçesi ile reddetti. Burada Genel Kurulun üyelerinin çoğunluğunun imzası alınarak yönetim kuruluna verilmesi istendi. 

TRABZONSPOR, KAYYUM’A GİDER

Gündemde ilgili söz alan Ali Sürmen, “Divan başkanlık kurulunda benim ve bazı arkadaşların fazla yapılmış olan üye kayıtlarıyla ilgili olumlu görüş bildirdiğimi söylediler. Divan yetkili arkadaşlar ellerinde ki tutanaktan okuyorlar. Divan Kurullarında oturan arkadaşların tutanağa ne yazdığını kontrol etmemiz lazım. Ben bu konuda şikayet hakkımı kullanacağım. Trabzonspor Divan kurulunda orda olan yönetici arkadaşlar var. Benim onlara aynen tavsiyem şuydu. ‘Dedim ki arkadaşlar bu tüzüğe aykırı. 23. Maddeye göre bir yönedtim gelir, yukardan aşağı sayar yüzde 5 alın der. Gerisini 23. Maddeye göre tüzüğe aykırı olarak çıkarın” der. Böyle demedim mi?. E o divanı yöneten arkadaşımız ve orada arkadaşlar bunu olumlu tavsiye diye yazmışlarsa bunun hesabını verirler. Bunun gündeme alınmaması ile ilgili Medeni kanundan…

Dernek tüzüğünde düzenlememiş konular kanun hükümleri uygulanır. Tüzükte bu konuda bir şey yoksa kanun hükümleri uygulanır.
Şimdi divan diyor ki bunlar olumlu. Tüzüğe aykırı buna hangi kurul olur verirse versin, bunun son mercii Genel Kuruldur. Divanda oturan değerli arkadaşlarım söz verdikleri halde tüzüğe uymuyorlar. Bu iptal davasının gerekçelerini hazırlamaktadır. Yarın biri gider mahkemeye iptal davası açarsa, Trab.zonspor’u boşluğa düşürdünüz kayyuma gitti diye kimse itiraz etmesin. Ya görevlerini yapsınlar. Yönetim kurulu 2015 Mali Tablosu ibra edilmedi sayılmayacağından düşer. Bu kayyuma gider. Hiçbir şey yapamazsınız” dedi.