Haftanın son maçlarını oynamaya alıştırılan Trabzonspor’a, hak etmediği halde camia olarak o kadar çok yüklenildi ki; Bordo-Mavililer içten içe patlayacak yanardağ gibi bir duruma getirildi. Sanki Spor Toto Süper Lig’deki her takım harikaymış da, sadece Trabzonspor kötüymüş gibi bir imaj yaratıldı. Hatta alakası olmadığı halde, Trabzonspor camiası, Kayserispor-Fenerbahçe maçının içine bile bulaştırıldı.

İşte böyle bir ortamda, ligin önemli takımlarından Gençlerbirliği karşısına, hem de deplasmanda çıkan Trabzonspor, hakemin başlama düdüğüyle birlikte adeta patladı. Hangi futbolcunun iyi oynayıp oynamadığı önemli değildi bu maçta. Önemli olan, takım halinde iyi oynamaktı. Nitekim de öyle oldu.

Trabzonsporlu futbolcular, takım halinde ne istediklerini, hakemin başlama düdüğüyle birlikte ortaya koydular. Her yerde topa bastılar ve ilk toplara müdahale ettiler. Dolayısıyla da ilk yarıyı hak ettikleri bir skorla, 2-0 önde bitirdiler.

Aynı hırs ikinci yarıda da devam etti. Olcan nefis bir vuruşla takımını 3-0 öne geçirince, Trabzonspor iyice rahatladı. Yasin’in attığı dördüncü gol, “patlama yapan” Trabzonspor için işin kaymağı oldu.

Tabi oluşan bu farkta rakip Gençlerbirliği’nin 10 kişi kalmasının da etkisi önemliydi. Ama maç onbire onbir oynansaydı da; Trabzonspor’daki kazanma hırsı nedeniyle bir şey değişmeyecekti.

Didier Zokora’nın, oynamak istediği zaman takımına ne kadar faydalı olduğu bu maçta tekrar ortaya çıktı. Rakip takımın ataklarını çok rahat kesince, sağında ve solundaki orta saha oyuncularını iyice rahatlattı.

Dün her hattıyla mükemmele yakın futbol oynayan Trabzonspor, sezonun en farklı sonucunu alırken, beklenmedik Eskişehirspor yenilgisini, Gençlerbirliği gibi önemli bir takımı yenerek unutturdu.

Trabzonspor’un her hafta saldırıya uğraması kesilirse, morali düzelmiş takımın ligde çok işler yapacağı açıkça bu maçta gözüktü.

Trabzonspor, sezon başından beri dengeli ve herkesin alıştığı bir takım sahaya çıkaramadığı için, bugüne kadar çok sıkıntı çekti. Ama Gençlerbirliği maçı gösterdi ki; bu ligde 60 ila 70 puan arası alan şampiyon olacak ve Trabzonspor da bunu başarabilecek güçte.