Trabzonspor, Bordo-Mavi Elektrik Enerji Üretim Tic. Ltd. Şti'nin üzerinden yürütülen enerji projelerinden birisi olan yıllık 28 MW kapasiteli Uzungöl 1 Regülatörü HES projesiyle ilgili olarak KAP'a açıklama yaptı.

Bordo mavili ekibin üretim faaliyeti lisansı aldığı ifade edildi.

İşte borsaya açıklanan o bildiri:

"Hakim ortağımız olan Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş., sahibi olduğu "Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti." üzerinden yürüttüğü enerji projelerinden bir tanesi olan "Yıllık 28 MW Kapasiteli Uzungöl Regülatörü Hes Projesi" için 05/07/2012 tarihinden itibaren 49 yıl süreyle üretim faaliyeti göstermek üzere 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile ilgili mevzuat uyarınca T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 05/07/2012 tarihli ve 3905-7 sayılı kararı ile üretim faaliyeti lisansı alınmıştır."

HES'ten 10 milyon dolar gelecek

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Hidroelektrik Santrali (HES) Projesiyle ilgili hiçbir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

Şener daha önce, 'Bu projeyle ilgili kredi sorunumuz yok. Bakanlıklarda yaşanan değişiklikler sürenin biraz uzamasına yol açtı. Projenin hayata geçirilmesiyle 8-10 milyon dolar gelir elde edeceğiz. Bir banka 35-40 milyon avro enerji kredisi verdiğine göre yaptığımız işin doğruluğu açıkça görülmektedir. Kulübümüz adına ciddi önem taşıyan bu projeyle ilgili hiçbir olumsuzluk bulunmamaktadır.' ifadeleri kullanmıştı.