Galatasaray ile Fenerbahçe, arasında Sükrü Saracoğlu Stadı’nda dün akşam oynanan şampiyonluk maçı saha içinden çok saha dışı olayları ile yankı buldu. Maçın ardandan Şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’da futbolcular saha içerisinde polis tarafından çembere alınarak şampiyonluklarını kutlaması ise gecenin kara bir lekesi olarak hafızalara kazındı.
Ardından sahada kutlamaları kısa tutulan Galatasaraylı futbolcular soyunma odasına giderken işte o an ortalık karıştı. Tribünlerden inen yüzlerce Fenerbahçeli kırdıkları koltuklarla ve meşalelerle polise saldırdı. Orta sahaya kadar çekilen polisle ile çatışmaya devam eden Fenerbahçeli taraftarlar yüzlerini kapatırken bir taraftan da küfürler yağdırmaya devam etti.
Polis yüzlerce taraftarın sahaya inmesi üzerine koridora çekilirken bu sırada da gaz bombalarını kullandı. Taraftarlar Galatasaraylı futbolculara ulaşmak için koridora girmeye çalışırken, polis koridor içinde barikat kurdu. Fenerli taraftarlarda kırdıkları koltukları ve meşaleleri koridor içine attı.
Maçtan yaklaşık 3 saat sonra güvenlik sağlandıktan sonra Galatasaray kupasını alırken şimdi Trabzon’da büyük bir çoğunluğun aklında tek soru var…?



BU OLAYLARDAN DOLAYI FENERBAHÇE KAÇ MAÇ CEZA ALACAK?
Bilindiği üzere Trabzonspor Fenerbahçe maçında, kartonları top şeklinde yaparak sahaya atan taraftarlar maçın birkaç kere durmasına neden olmuştu. Ancak hiçbir taraftar sahaya inmemiş ve böyle bir skandal yaşanmamıştı. Ancak Galatasaray maçında Fenerbahçeli taraftarlar sahaya inerek polisle çatışması ise dikkat çekti.
Şimdi merak edilen soru: “Bu olaylardan dolayı Fenerbahçe kaç maç ceza alacak?”
PFDK’da ki üyelerin de büyük bir çoğunluğunun Fenerbahçeli olduğu dikkate alındığında Fenerbahçe’nin bundan sıyrılma olasılığı büyük görünüyor. Çünkü yaklaşık 2 yıl önce Fenerbahçe-Trabzonspor maçında da son anda şampiyonluğu kaybeden Fenerli taraftarlar önce sahaya kutlama amacı ile girmiş ama sonra ortalık bir an da savaş alanına dönmüştü. Bu olaylarda Fenerbahçe 2 maç ceza almıştı.

KAÇ MAÇ CEZA ALABİLİR?
Taraftarın çıkardığı saha olayları ve stat dışında yaşananlar, Fenerbahçe’ye sportif cezayı da beraberinde getirecek. Karşılaşmanın ardından sahaya inen taraftardan doğrudan sorumlu bulunan sarı-lacivertli kulübün, asgari 4 maç seyircisiz oynama ya da saha kapama cezası alacağı ifade edildi. Bunun dışında, olaylara karışan ve emniyet güçleri tarafından tespit edilen taraftar için de Sporda Şiddeti Önleme Yasası’na göre işlem yapılacağı belirtildi.