İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanığın tamamı ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ savunmasında, "Şikeye göz yumduğum söyleniyor, kabul etmiyorum tamamen iftira. 18 tane kulüp başkanı lig maçlarından sonra kendi aralarında konuşurlar. Biz diğer kulüp başkanlarıyla da konuşuyoruz. Ligin bitimine yedi hafta kala takımın düşmüşlüğü olur mu? Birde takım son 7 maçı alsa ilk 6'ya girer. Böyle bir şey yapılmaz, 6 maç kala yapılır, bunlar tamamen iftiradır. İBB 6 yıldır Süper Lig'de hocasıyla ve kulüp yapısıyla doğru model olmuştur. UEFA kriterine uygun 6 kulüpten birisidir, en son bu konuda atıfta bulunacak kulüptür. 5 buçuk yıl kulüp başkanlığı yaptım. İBB-Fenerbahçe maçı ile ilgili iddianamede adımız geçiyor. İBB, Fenerbahçe'yi her zaman yenmiştir. Hatta 'belediye görevde' diye espriler yapılır. Fenerbahçe'yi en son yenen takım biziz" dedi.
Aziz Yıldırım ile yakınlığının yeni olmadığını belirten Gümüşdağ Trabzonspor'u şikenin içerisine çekmeye çalıştığı dikkatlerden kaçmadı. Gümüşdağı Trabzonsporla ilgili savunmasına şöyle devam etti:


"Bizim Fenerbahçe maçında bütün futbolcularımız tam kadro oynadı. Biz Beşiktaş ile kupa finali oynadıktan sonra gece geç saatlerde İstanbul'a döndük. Ertesi günü takım izinliydi ve bir antrenman ile Trabzon maçına çıktık. Trabzon maçına takımın yüzde 70'i gitmedi. Hatta ben de Sadri Şener'i aradım, gelemeyeceğimi söyledim. Sadri Şener de bana 'iki takımın da başkanlığı yaparım' dedi. Biz 4 hafta önce Fenerbahçe maçına tam kadro çıkmışız, Trabzon maçına takımın yüzde 70'i gitmemiş ama Trabzon maçını kimse sormuyor. Oysaki ben Trabzonspor'u yensem Fenerbahçe yüzde yüz şampiyon, ben burada olmayı hak etmiyorum."


Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin "Kupa önemli olduğu için Fenerbahçe maçında kendinizi sıkmayın dediniz mi?" sorusu üzerine Gümüşdağ, "Öyle bir şey demedim" diye yanıt verdi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin Levent Kızıl ile yaptığı telefon görüşmelerini sorması üzerine ise Gümüşdağ, "O maçta hakem çok kötü bir yönetim gösterdi. Kulüpler birliği toplantısında hep hakem hataları konuşuluyormuş. Mahmut Özgener de benim arkadaşım. Hakem hataları federasyon başkanını bağlar. Hüseyin Göçek inanılmaz kötü bir maç yönetti. Bir hakem hatasında camia sokağa dökülüyor" diye konuştu.


Mecnun Otyakmaz'ın avukatının "Aziz Yıldırım Mecnun Otyakmaz'dan maç satmasını istedi mi?" sorusu üzerine Gümüşdağ, "Kulüpler Birliği toplantısı sırasında Aziz Yıldırım ile Mecnun Otyakmaz görüşme halindeydi. Ben de görüşmelerin bir bölümüne tanık oldum ama bu görüş biletleri ile ilgili bir görüşmeydi. Şike ile ilgisi yoktu" şeklinde konuştu.

Hakan Kara'nın avukatının Göksel Gümüşdağ'a telefonda hakaret içeren görüşmelerini sorması üzerine ise Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci buna izin vermedi. Ancak Göksel Gümüşdağ savunmasının sonunda, "Kişiye değil konuya olan tepkimizdendir" diye konuştu.

Öte yandan mahkemeye ara verilmesi sırasında tutuksuz sanıkların salondan izinsiz ayrılması üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, "Duruşmadan izinsiz ayrılmak, duruşmadan sıvışmaktır. Bunu kabul edemem, mazereti olan izin istesin" dedi.