61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor’un transfer planlamasında ilk sırada yer alan futbolcudan kötü haber geldi. Teknik sorumlu Hami Mandıralı'nın gelmesi ile hücum futbolunu benimseyen, son 5 Süper Lig maçında 25 pozisyona giren ancak sadece 8'ini değerlendirebilen Trabzonspor'da öncelikli hedef Hannover 96’nın forveti Mame Diouf oldu. 

Alman ekibinin başkanı Martin Kind da birkaç gün önce "Diouf bitecek olan sözleşmesini uzatmak istemiyor. Sezon sonunda bizden ayrılacak" demişti.
Trabzonspor’un ara tranfser sezonunda kadrosuna katmak istediği fakat Honnover 96’nın oyuncuyu satmaması üzerine bordo-mavililerde forvet transferi yapamamıştı.

Sezon sonu Hannover 96 ile sözleşmesi bitecek oyuncudan Trabzonspor’a ise kötü haber geldi. Diouf 2 hafta önce oynanan Bayer Leverkusen maçında omzundan sakatlandı.

Omzunun çıktığı açıklanan oyuncu mecburen ameliyat masasına yattı. Diouf’un sakatlığının sezon sonuna kadar sürebileceği açıklanırken sahalara ne zaman döneceği ile ilgili net bir bilgi verilemiyor. Diouf’un sakatlanarak ameliyat olmasının ardından Trabzonspor’un da bu oyuncuyu ikinci plana attığı ve farklı alternatif arayışlarında olduğu ifade ediliyor.