Bu sezon bir türlü istikrarlı sonuçlar alamayan Trabzonspor'da yönetim, ara transfer döneminde takıma takviye yapmak için kolları sıvadı. Gündemin ilk sırasında forvet yer alıyor. Aday listesinin başında ise Mert Nobre var. Burak Yılmaz'ın ayrılmasının ardından gol umudu olarak transfer edilen Marc Janko'nun şimdiye kadar sadece 1 gol atabilmesi, teknik direktör Şenol Güneş'in de Avusturyalı'dan ümidi kesmesine neden oldu. Eskişehir maçı sonrası, "Janko ve takımın uyumu istediğimiz gibi değil" diyen tecrübeli hocanın, Mersin İdman Yurdu'nda forma giyen Mert Nobre ismine artık daha sıcak baktığı ifade ediliyor. Nobre'nin ligi iyi tanımasının yanı sıra gerek bitirici vuruşlardaki kabiliyeti, gerekse de top saklama özelliğiyle Şenol Güneş'in ilk tercihi olduğu belirtildi. Tecrübeli teknik adamın, Nobre'yi Türk pasaportu taşıması nedeniyle de istediği gelen haberler arasında.

NOBRE, JANKO'YU 8'E KATLADI

Bordo-mavili yönetimin, bu sezon ligde 12 maçta 8 gol atıp, 1 asist yapan Mert Nobre için önümüzdeki günlerde Mersin İdman Yurdu yönetimiyle temasa geçmesi bekleniyor. Fırtına'nın, güney ekibine takasın yanı sıra bir miktar da para ödeyebileceği dile getiriliyor. Nobre'nin de gelmek istemesi ve sözleşmesinin sezon sonu bitmesi Trabzonspor'un pazarlıkta elini güçlendiriyor. 32 yaşındaki Nobre transfer gerçekleşirse, F.Bahçe ve Beşiktaş'ın ardından Trabzonspor forması da giyecek.

'BENİM İÇİN FİNAL OLUR'

Mert Nobre, Trabzon'da oynamak istediğini bir kez daha tekrarladı: "Mersin'de iyi bir ortamdayım. Ancak büyük takımlarda daha kıymetli oluyorsunuz. Trabzon bir futbol şehri. Finali orada yapmak isterim. Sezon sonunda mukavelem bitiyor. Opsiyon hakkım bulunuyor. Ancak benim de hayallerim var. Devre arasında iki kulüp anlaşırsa niye olmasın? Son sözü başkan Ali Kahramanlı söyleyecek."

ALPER 2. HEDEF

Trabzonspor'un transferde 2. hedefi Eskişehirsporlu Alper Potuk. Sezon başında da istenen ancak kulübünün bırakmadığı yıldız oyuncu için ocakta yeni bir teklif sunulacak. Teknik direktör Şenol Güneş'in çok istediği genç orta saha için her fedakarlık yapılacak.