Trabzonspor’da son dönemlerin en formda isimlerinden biri olan ve Beşiktaş maçında attığı şık golle taraftarların gönlünü fetheden Marek Sapara’yla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. İnönü Stadı’ndaki zorlu karşılaşmada hafif bir sakatlık geçirip, ilk antrenmanlarda dinlendirilen Slovak futbolcu nihayet takıma katıldı. Basına ve taraftarlara kapalı olarak gerçekleştirilen taktik antrenmanlarda as takımla birlikte oynayan başarılı futbolcunun ağrılarının azaldığı ve teknik heyete, “Oynayabilirim ama yine de karar sizin” mesajını ilettiği öğrenildi. Hem orta alandaki kurguda, hem de hücum yapılanmasında kilit rol üstlenen Sapara’nın, teknik direktör Şenol Güneş tarafından bugünkü son çalışmada da yakından izleneceği ve son kararın maç saatinde verileceği bildirildi.

Kampta patladı

Trabzonspor’a Ankaragücü’nden bedelsiz gelen ancak kadrodaki rekabet sebebiyle geçen sezonun ikinci yarısında Gaziantepspor’a kiralanan Marek Sapara, hatırlanacağı gibi Kırmızı-Siyahlı ekibin kümede kalma mücadelesinde büyük rol oynamıştı. Attığı goller ve yaptığı asistlerle dikkat çeken Slovak yıldız bu formuyla Bordo-Mavililer’in sezon başı kampına çağrıldı. Önce başkan Sadri Şener’in sonra da Şenol Güneş’in gözüne giren tecrübeli oyuncu, sezon başından itibaren ilk 11’deki yerini korumayı başardı. Hem duran toplarda, hem de organize ataklarda takımın en büyük silahı durumuna gelen Sapara, Trabzonspor’daki ilk golünü de geçtiğimiz hafta İnönü’de Beşiktaş’a attı.

Vittek’in şansı kalmadı

Sapara’nın aksine, vatandaşı Vittek’in forma şansı ise artık yok denecek kadar azaldı. Teknik ekibin kamplardaki hazırlık maçlarında ve sezon başında verdiği fırsatları kullanamayan Slovak futbolcunun devre arasında takımdan gönderileceği bildirildi. Sivasspor’un Vittek’i kadrosunda görmeyi halen istediği, ancak Bordo-Mavili futbolcunun bu öneriye olumlu yaklaşmadığı belirtildi. Oyuncunun menacerinin alternatifleriçin çalıştığı kaydedildi.