Perşembe akşamı Trabzonspor ile PSV Eindhoven arasındaki Avrupa Ligi ikinci tur ilk maçını yönetecek olan hakem Felix Brych, ülkesi Almanya'da 5 gün içinde çok kritik iki karar verdi.

Brych ilk olarak 8 Şubat Çarşamba günü Michael Skibbe'nin çalıştırdığı Hertha Berlin ile Borussia Mönchengladbach arasındaki Almanya Kupası çeyrek final maçında çok tartışılan bir penaltıya hükmetti.

Alman hakem, uzatmalara giden maçın 100. dakikasında Hertha Berlin ceza sahası içindeki tartışmada savunma oyuncusu Roman Hubnik'in Igor de Camargo'nun üzerine yürümesini kırmızı kart ve penaltıyla cezalandırdı.

Penaltıyı kullanan Gençlerbirliği'nin eski oyuncusu 33 yaşındaki Filip Daems takımını öne geçirdi. Daha sonra bir gol daha bulan Mönchengladbach turu geçen taraf oldu.

SON DAKİKA PENALTISI

Felix Brych beş gün sonra da 2.Bundesliga'daki zirve mücadelesinde tartışmalı bir karar verdi. Fortuna Düsseldorf'un Eintracht Frankfurt'u konuk ettiği ve son dakikasına deplasman ekibinin 1-0 önde girdiği maçın son saniyelerinde Anderson ile Timo Furuholm'un pozisyonuna penaltı çalan hakem ortalığın karışmasına neden oldu. Pozisyon sonrası iki takım arasındaki gerilim güçlükle yatıştırılabildi.