Yeni sezonda istediğini bulamayan Trabzonspor, sakatlıkları yenmeye çalışıyor. Mersin İdmanyurdu maçı öncesi büyük sıkıntı yaşayan teknik direktör Şenol Güneş, kadro kurmakta zorlanıyor. Kadrosunda bulunan yabancı futbolculardan istediği verimi alamayan Karadeniz ekibi, yeni transfer de yapamayınca zor durumda kaldı. Süper Lig’de oynadığı maçlarda beklenen performansı sergileyemeyen ve geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, bugün Avni Aker Stadı’nda Mersin İdmanyurdu’nu ağırlayacak. Karadeniz ekibinin cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların izleyeceği karşılaşma öncesi 3 futbolcudan gelen müjdeli haber ise teknik direktör Şenol Güneş’i sevindirdi. Volkan Şen, Vittek ve Janko’nun düzelmesi takıma moral verirken, Colman, Tolga ve Giray’ın tedavilerine devam edildi. Adeta hastaneyi andıran Trabzonspor’da sakat futbolcuların durumu şöyle:

VOLKAN: Kadıköy’deki Fenerbahçe maçından önce sakatlığını atlatmıştı. Ancak idman eksiği nedeniyle kadroya alınmadı. Volkan, bugün oynayabilecek duruma geldi.

VİTTEK: Sakatlığından kurtuldu. Durumu iyi. Teknik direktör Şenol Güneş’in forma vermesi halinde Mersin İdmanyurdu karşısında 90 dakika oynayabilecek düzeyde.

JANKO: Geçtiğimiz hafta ilk üç antrenmanı kaçırmıştı. Takımla fazla çalışamadığı için yedek kulübesinde oturdu. Bu hafta tüm idmanlara katılan Avusturyalı golcü, Mersin maçı öncesi hazır durumda.

COLMAN: Ülkesinden dönen Arjantinli futbolcunun dizindeki esnemeye bağlı sakatlığı bulunuyor. Colman’ın en iyi ihtimalle 1 ay sonra sahalara dönmesi bekleniyor.

TOLGA: Omuz bağlarında kopma olan Tolga’nın kolu askıda. Henüz tek başına bile idmanlara başlamadı, vaktini dinlenerek geçiriyor. Sahalara dönmesi 3 ayı bulabilir.

GİRAY: Sakatlığı geçiyor. Antrenmanlara başlamadı ancak fizyoterapist eşliğinde düz koşu yapıyor. Bu hafta forma giyme şansı bulunmuyor.