Bu sezonu Avrupa potası içinde bitirip, gelecek yıl şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmanın hesaplarını yapan Trabzonspor’da ligin son bölümü büyük önem taşıyor. Ersun Yanal idaresinde gelecek yıl yola mutlaka zirve parolasıyla yola çıkacak olan Fırtına’da, kurulacak kadronun iskeletinde, kalan 9 maçta futbolcuların ortaya koyacağı performans belirleyici olacak.

Transfer çalışmalarına sezon sonunu beklemeden başlayan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu konuda Ersun Yanal’dan özel bir ricası var. Bordo-Mavililer’in patronu, takımda düşünülmeyen oyuncuların bir an önce belirlenmesini ve bu isimlerin kadroya katılması düşünülen futbolculara karşılık takasta kullanılabilmesini istiyor.

Rekabet kızışacak

Tecrübeli hoca listeyi şimdiden yapmaya başladı. Ancak takımda öyle isimler var ki, kaderlerini bu süreçteki form grafikleri belirleyecek. Bu isimlerin başında Özer Hurmacı geliyor. 17 maçta 4 gol 3 asistlik performansıyla geçer not alan oyuncunun bonservisinin Kasımpaşa’dan alınıp alınmayacağı, ligin sonperiyoduna göre karar verilecek.

Waris, Deniz Yılmaz, Soner Aydoğdu, Belkalem ve İshak Doğan da bu isimler arasında. Yani Trabzonspor’da son haftalarda forma rekabeti kızışacak. Takımdaki oyuncular gelecek sezon da kadroda kendilerine yer bulabilmek adına kalan maçlarda kendilerini gösterebilmek icin var güçleriyle çalışacak.

Yanal karlı çıkacak

9 haftalık bu önemli periyotta takım içinde yaşanacak bu rekabetten en kârlı çıkacak isim ise kuşkusuz ki teknik direktör Ersun Yanal olacak. Çünkü Bordo-Mavililer, ligi Avrupa potası içerisinde tamamlayabilmek adına birbirinden önemli müsabakalara çıkacak. Bu sayede oyuncuların performanslarının artmasını bekleyen Ersun Yanal, bu durumu ekstra bir motivasyon unsuru olarak kullanacak.

Kiralıklara yakın takip

Gelecek sezon için planlanan yeni yapılanmada kiralık olarak verilen isimler de kullanılacak. Lig başlamadan önce alınan, ancak Halilhodzic’in düşünmediği Gökhan Karadeniz gibi patlama yapması beklenen oyuncular kiralık gönderilmişti. Devre arasında da Kadir Keleş Akhisar’a, Mustafa Yumlu Eskişehir’e, Serdar Erciyes’e yollanmıştı. Bourceanu da, Romanya’da kiralık. Bu oyuncularla ilgili de detaylı bir rapor hazırlanıp, yönetime sunulacak.