Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Attığı 6 gole karşılık kalesinde ise 3 gol gördü.

AĞUSTOS AYI HÜSRAN OLDU
Karadeniz ekibi Ağustos ayında Spor Toto Süper Lig’de ve Avrupa’da oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bordo-mavili takım 18 Ağustos Cumartesi günü deplasmanda oynadığı Karabükspor ile 1-1 berabere kalırken sahasında oynadığı Avrupa Kupası maçında Macaristan temsilcisi Videoton ile 0-0 berabere kaldı. Bu maçın ardından 26 Ağustos Pazara günü sahasında ağırladığı Sanıca Boru Elazığspor’u 2-0 mağlup eden Trabzonspor, 30 Ağustos Perşembe günü Videoton ile deplasmanda oynadığı rövanş maçında ise normal süresi golsüz biten maçta penaltılar sonrası rakibine 4-2 mağlup olarak Avrupa defterini kapadı.

EYLÜL AYI DA OLUMSUZ BAŞLADI
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor Eylül ayında ise, olumsuz bir başlangıç yaptı. 2 Eylül Pazar günü deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşan Trabzonspor rakibine 1-0 mağlup olurken, 16 Eylül Pazar günü ise, sahasında Sivasspor’u 1-0 mağlup etti. Borda-mavili ekip 24 Eylül Pazartesi günü Fenerbahçe ile deplasmanda golsüz berabere kalırken, 30 Eylül Pazar günü ise sahasında Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor, en çok puan kaybını Eylül ayında yaşadı. 1 galibiyet 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan bordo-mavililer 7 puan kaybetti.

BAHAR HAVASI EKİM AYI İLE GELDİ
Eylül ayını aldığı beraberliklerle kapatan Trabzonspor Ekim ayına ise galibiyetle başladı. 5 Ekim Cuma günü sahasında ligin flaş takımlarından Kasımpaşı’yı ağırlayan bordo-mavililer rakibini 1-0 mağlup ederek haftayı 3 puan ile kapadı. Galatasaray ve Orduspor’un zirvede puan kaybetmesiyle aradaki puan farkını 2’ye indiren bordo-mavili ekip de moraller yükselirken, Karadeniz ekibinin yeni gelen bahar havasını 21 Ekim Pazar günü oynanacak olan Beşiktaş maçıyla birlikte sürmesi bekleniyor.

ŞENOL GÜNEŞ: “HAVAYI BOZMAYALIM”
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, zorlu Beşiktaş maçı öncesinde tedbiri elden bırakmıyor. Rakibinin Fenerbahçe’ye 3-0 kaybettiği karşılaşmayı yakından izleyen ve rakibi hakkında önemli bilgileri elinde bulunduran deneyimli teknik adamın, tek düşüncesi yakalanan olumlu havanının bozulmaması. Kasımpaşa galibiyeti sonrası yakaladıkları ortamın sürmesi içen Beşiktaş karşısından da mutlak galibiyetle ayrılmaları gerektiğini oyuncularına aktaran Güneş, zirve hedeflerinin tutması için zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmaları gerektiğini dile getirdi.