Trabzonspor Malil İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih Trabzonspor Divan Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Üstünsalih yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ; "İlk yıl azaltma çabasında olduk. Yenis ezonda başarılı bir takım kurma çabası. Yeni transferler yapmak zorunda kaldık. Borçlarımızda artışlar oldu. Geçen yıla nazaran borcumuz arttı. Artışın sebebei transferler Ağustos 2014'den itibaren borcumuz 273 milyon liradir. Banka kredilerinde artış . Yeni transferlere yağılan ödemelerden kaynaklanmaktadır.

Ancak önceki yıllarda kısa vadeli olan banka kredilerini tamamı yapılandırılmıştı. 9 yıl vadeye yayılmıştır. Finansman baskısı azaltılmış giderler rahatlıkla ödenebilir hale gelmiştir. Gelir sağlayacka Kratla Tesisleri, AKyazı ve Hes projelerimizdir.
Akyazı Stadı'nın isim hakkı konusunda görüşmeler devam etmekte açılıştan önce sonuçlandırılcaktır. Hes projesi olarka porje finansmanı ile görüşülüp tamamlayacağız.
Yıl sonuna kadar bu süreçlerin tamamlanması hedeflenmektedir. Bankar akredilerini banakasının kapanmasında olup diğer sponsorlukalr ve bağışlarla bu giderler karşılanacaktır. Borcun arttığını hepimiz görüyoruz. Tüzük çalışması yapılmasında büyük fayda görüyorum." dedi