ÇİFT FORVETTEN VAZGEÇMEYECEK

Sahasında oynadığı Bursaspor karşısında 1-0 yenilerek liderin 5 puan gerisine düşen bordo mavili takım, uyguladığı çift forvetli sistemden vazgeçmeyecek. Janko-Halil ikilisiyle Bursa karşısında gol arayan Güneş'in Antalya deplasmanında da bu kez Janko–Emre'ye görev verebileceği bildirildi. Bu sezon görev aldığı tek resmi maç olan Bursaspor karşısında sahada kaldığı 10 dakikalık periyotta göz dolduran Emre'nin bir şutta top, direkten döndü. Güneş'in Emre'nin iyi performansı nedeniyle ilyk 11'e almayı planladığı belirtildi.

KANATLARA UYARI

Bursaspor maçında Janko'nun kanat toplarıyla yeterince beslenememesi nedeniyle takımının pozisyon üretmekte zorlandığını farkeden Şenol Güneş, kanat oyuncularını uyardı. Özellikle Olcan'dan daha üst düzey bir performans beklediğini dile getiren Güneş, ayrıca Emerson ve Zeki'den de hücuma daha fazla destek vermelerini istedi. Şenol Güneş, Bursaspor maçında hücumda yaptıkları hataları anlatırken şöyle dedi:

"EKSİKLERİMİZİ DÜZELTMEK ZORUNDAYIZ"

"Daha hızlı ve tempolu oynamamız gerekiyor. Rakip savunma yaparken yavaş oynamak onların lehine oldu. Çıkışta top kayıplarımız da eksi tarafımızdı. Bunları düzeltmek zorundayız. Maçın gidişi bazı oyun şekillerini ortaya çıkardı. Ama Tempo artıramadık. Bu nedenle uzun topla pozisyon yaratmaya çalıştık. Aslında başarılı da olduk. Bizim genel oyun formatımız böyle değil ama hem Janko'nun uzun boyundan yararlanmaya çalıştık. Hem de zaten yandaki oyuncuların çizgiye inememesi nedeniyle böyle bir oyun yapısı ortaya çıkmak zorunda kaldı."