61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzonspor'da Divan Genel Kurulu 25 Ekim 2014 bugün yapıldı. Toplantı da zaman zaman gergin anlar yaşansada espirilerin olduğu bir divan kurulu daha sona erdi.

Divan kurulundan notlar;


Trabzonspor Başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih,
Toplantının başında yaşanan tatsızlıktan dolayı özür dilerim. Sabırlı dinledim bir çok not aldım. Sataşmayı yapan Özkan Sümer burada yok. 51 yaşındayım. Şunu bilmenizi sitiyorum. Ben Sümer'i şöyle bilirim. Futbol bilgisi olan bilgiye kurumsallığa önem veren Trabzonspor'un hem teknik direktörlüğünü hemde başkanlığı yapmıştır. O kendisine işaret edildiği bilgi ve belge adına bu kardeşinizi iki tane lisansı olan bir insan. Neyin nerede konuşulacağını gayet iy bilirim. Özkan Sümer ve hazirunda umarım bende ki algı gibi oluşmamıştır. Ama bende oluşan algı profesyonel finansçıyım. Burada biizm mesleğimiz açısından en tehlikeli afı ediyoru.

Kumarbaz üzerime almıyorum. Üzerinede gitmek istemiyorum. Ama ağrıma gitti çok tehlikeli bir laf. Trabzonspor kulübü derneğide şirketi var. Hiçbirşeyi gizli saklı olamaz. Herşey açıktı. Bugün ekim ayı ile yağtığımız borçları ve gelirleri 30'una kadar saklayabilirsiniz. Kumarbazlık yapıp burada ayak oyunu yapmak haddimize değil. Çok güzel hitabide vardır. Söylediği lafın esasında nereye gittiğini bilmiyor. O zaman denetim kurulu da kumarbaz. Başka bir açıklama yapmadım. Divan kurulu da aynı şeyi söyledi o damı kumarbaz.
Geçmiş dönem borcunu da yapılandırdık. Yapılandırma 9 yıl vadei 2 yıl ödemesiz. Trabzonspor'un en önemli kaynakalrından biri stadın isim hakkı ve UEFA gelirleri. Buradan gelen paralarla borcu azaltmak amacımız. Bunu yazılı hale getirdik kontrat haline geldik bankalara sunduk. 
Akyazı Stadı'nın isim hakkı bizde Akyazı Kompleksi hakkı bizde değil biz o isme karşıamayız. Ama stadın isim hakkı bizim ve gelirini de Trabzonspor'un borcunu kapatmaya kullanacağız. Akazı'ya isim vermedik. Oranın değeri 100 milyon Euro'da aşağı değildir. Ama ortada önemli bir varlık var. Yönetim kim olursa olsun bunu böyle değerlendirelecektir.


Bu açıklamalar üzerine Trabzonspor Club Yöneticisi Mehmet Terzi, divan kurulu başkanına, "Burada bize hırsız dediler, erkek olun dediler siz hiç müdahale etmediniz." diyerek tepki gösterdi.

'ERKEK GİBİ ÇEKİP GİTSİNLER'

Trabzonspor eski futbolcularında ve üyelerinden Ali Sayit Yılmaz, seçmli kongrenin iptali üzerine yönetiminin Yargıtay'a belgeleri eksik yolladığını iddia ederk şu açıklamalarda bulundu, "abzonspor'u mahkemeye verdim ama bu yönetim benim evraklarımdam arakladılar, çaldılar. YArgıtay'a eksik yolladılar. Tertemiz yapın yollayın dedi. Bu duruma yönetim seviniyor mu? Bilmiyorum? Yaptığınız kongrede ben dilekçe verdim.u kongre yanlış yapılıyor. Bir saat sonra oylar sayıldı. Ama yanlış yapıldı. Bu Trabzonspor'u seyrettim mi beni hiç heyecanlandırmıyor. Cardozo bir topa vuramamaz mı? Yabatare kafadan başka ne yaptı? Günahtır dünya paralar verildi bunlara. Evraklarımı delikanlı gibi tamamlasınlar. İsimleri mi erkek gibi versinler yada erkek gibi çekip gitsinler."

BAŞKAN CANINI DİŞİNE TAKMIŞ

Trabzonspor üyelerinden Osman Necip Sevinç,
"Son alınalnlar hiç olmazsa takımda oynaycak çabta insanlar. Trabzonspor'a alınan ilk alınanlar yanlış derğelendirilmiş ve gönderilmiş. Geri kalanla rise şuanda takımda zaman içerisinde ise ilerlemede var uyum var. Yeni kurulan takım. Sefa Yılmaz'a, SAlih Dursun'a, Serdar Gürler'e kim bu transferler kötü derlerdi. Ben nasıl Fransızca bilmiyorum. Hocamızın değerli fikirleri oluyor. Tercüman açıklamıyor ona yada kendi kafasına göre gidiyor. Medjani denilen adamdan Salih Dursun 3 gömlek üstün. Hocamıza ve Trabzonspor'umza bir ay daha zaman tanıyoruz.
Cumhurbaşkanımızın ismi stada verilsin. Gündem tamamen değişti. Onun tartışmalarına döndük. Fenerbahçe unutuldu. Yarın G.Antep maçı var. Şimdi gündeme yaşanan olayları medyada taşıyacak. Atkı takarak Trabzonsporlu olunuyor burada.
Bundan önce belediye Trabzonspor'dan kombineler alınmadı. Şimdi neden alınmıyor. Adamına göre mi bilet veriliyor. Bunlar doğal değil. Canını dişine takmış bir başkan var yönetim var. Onları desteklemek lazım. "

TRABZONSPOR'DA YEDEĞİN YEDEĞİ VAR
Trabzonspor üyelerinden Hayrettin Hacısalihoğlu,
"1461 Trabzon, yönetici yetiştirecek, teknik adam yetiştirecek ve futbolcu yetiştirecek. Bu sene hiç yetişmez seneye çıkar 5 sene hiççıkmaz. Futbolun gerçeği bu. Trabzonspor'da çizgileri kesin olmamakla birlikte 11 var 18 var 26 var bu bir gerçek. Ama Trabzonspor gibi ekonomisi zorda olan bir kulüp bu oyuncuları 2.ligde ki takımlardan almayacak 1461 Trabzon'dan alacak. Trabzonspor yedeğin yedeğini de transfer ediyor. Böyle bir transfer anlayışı var mı? Sonra borçlandık diyorsunuz. "

BAŞKAN NASIL GELMEZ?
"Bir başkanın kurucu yeğerinin cenazelerine gitmek lüksü değil mecburiyetidir. Sen onların cenazesine gelmeyecen mitinglere gideceksin. Var mı böyle bir uygulama. Bunların sorumlusu kim? Kime konuşuyoruz arkadaşlar. Bunların ne kabahatı var bu arkadaşların. Yönetimi savunmak demek. Kalkıp ordan sus falan şovdur"

'HACIOSMANOĞLU ŞANSLI UŞAK'

Trabzonspor üyerlerinden İbrahim Cevahir, Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun divan kuruluna gelmeyişini eleştirerek, sert çıktı.
Cevahir şu açıklamalara yer verdi;
Cod ciddi bir mazaretini olduğunu bilmiyorum. Buşak şanslı uşak son iki maçını aldı. Toplantıya katılmadı. Ama divan toplantısı basit bir toplantısı mıdır? Biz burada başkanlarımızı görmek isteriz. Bizim bir fonksiyonumuz yok mu? Trabzonspor'un Akyazı kompleksi var. Ben olaya siyasi açıdan bakmıyorum. Trabzonspor'a yakışan spor komlpeksi. Trabzon'a bir an önce Trabzonspor koleji kurulmalı. Bunun içinde gerekli çalışmalara başlanmalıdır. 

HALİLHODZİC'İ VAHİ YAPMAYIN

Trabzonspor Efsane futbolcularından Serdar Bali, "Üye konusunda aşılmış bunu abartmayalım. 1900 tane üyenin ücreti yatırılmıştır. Trabzonspor'da üye olmayanlar olduğun iddiaları var. 9 yıllık kredi aldı. Faizler düştü. Trabzonspor sahay açıktığı zaman yöresinden insanlar olduğu için böyle oldu. 8 tane yerli oyuncumuz var diyoruz ama çoğu gurbetçi. Transferleri hocaya bırakmayacaksınız. Hoca hangi mevkilere istiyorsa onu söyleyecek. Mevkiyi hoca söyleyecek yönetim alacak. Başarıya giden her yol mübah değildir."
Köksal Güney'e sizin baktığınız yerden farklı bizim baktığımız yerden farklı gözüküyor. Halilhodzic'i başımızda bulunma kumaş gibi Vahi gibi anlatmayın. Halilhodzic başkanı değil camiayı mutlu etsin."

DENETLEME KURULU BORÇU AÇIKLADI

Denetleme kurulu adına İsmet Keskin, şu açıklamalarda bulundu;

"Trabzonspor'un tüm kayıt belgelerine göre maddi denetlemine tabi tutulmuştur. Toplamda 3095 yeni üye kayıdı yapılmıştır. Yeni üye kaydında yönetim kuruluna bir önceki yılın üye sayısının %5 kadar sınırlama getirilmitşir. Yönetim kurulu yapılan bu üye aşımına bağlı olarak divan kuruluna başvuruda bulunmamıştır. Trabzonspor'da 250 personel çalışmaktadır. Toplam gelir 176 milyon liradır. Toplam gider 171 milyon lira olduğu tespit edilmiştir. Gerçekleşen gelir ve giderler sonucu dernek ve bağlı şirktelerin 192 milyon lir auzun vadeli, 81 milyon lira kısa vadeli olmak üzere, 273 milyon lira net borcu bulunmaktadır."

TRABZONSPOR'DA BORÇ AÇIKLANDI
Trabzonspor'da maliden sorumlu başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Trabzonspor'un borcunu açıkladı

Üstünsalih şu açıklamalarda bulundu;
"İlk yıl azaltma çabasında olduk. Yenis ezonda başarılı bir takım kurma çabası. Yeni transferler yapmak zorunda kaldık. Borçlarımızda artışlar oldu.
Geçen yıla nazaran borcumuz arttı. Artışın sebebei transferler Ağustos 2014'den itibaren borcumuz 273 milyon liradir. Banka kredilerinde artış . Yeni transferlere yağılan ödemelerden kaynaklanmaktadır. Ancak önceki yıllarda kısa vadeli olan banka kredilerini tamamı yapılandırılmıştı. 9 yıl vadeye yayılmıştır. Finansman baskısı azaltılmış giderler rahatlıkla ödenebilir hale gelmiştir. Gelir sağlayacka Kratla TEsisleri, AKyazı ve Hes projelerimizdir.
Akyazı Stadı'nın isim hakkı konusunda görüşmeler devam etmekte açılıştan önce sonuçlandırılcaktır. Hes projesi olarka porje finansmanı ile görüşülüp tamamlayacağız. Yıl sonuna kadar bu süreçlerin tamamlanması hedeflenmektedir. Bankar akredilerini banakasının kapanmasında olup diğer sponsorlukalr ve bağışlarla bu giderler karşılanacaktır. Borcun arttığını hepimiz görüyoruz. Tüzük çalışması yapılmasında büyük fayda görüyorum."

Trabzonspor  Genel Sekreteri Köksal Güney,

TRANSFERLER BİZİ HEYECANLANDIRDI
"Halilhodzic'İn lsitesine göre transferlerimizi yaptık. Kulubün çıkarları doğrultusunda transferlerimi bitirdik. Kadroda ki uyum sorununu en asgariye indirmeye çalıştık çalışacağız. Halilhodzic, bi çok kez zaman aihtiyuacı olduğunu belirtimitşi. Haklı olduğunu son sonuçları gösterdi. Aldığımız galibiyetler bizleri sevindirmiştir. İnanıyorum ki son maçlard aalcağız galibiyetler seri galibiyetlerin başlangıcı olacaktır. Bu sezonda 2010-2011 sezonudna yakalanan başarıyı tekrar yaşamaktır. Bugünü var eden zaferleri yerine sürdürülebilir bi devalılığını olan başarılı bir Trabzonspor ortaya koymaktır. Kadorumza dahil ettiğimiz oyuncuların bundan önceki transferlerde çok farklı transferlerdir. Yatabare, Cardozo ve Waris gibi oyuncuların Trabzonspor'a gelmesi takımın farklı konumlara geldiğini göstermiş olduk. Takıma iyi olabilecke oyuncuları katmaya çalıştık. Bu kadorunun desteklendiği zaman neler yapılabileceğini bize ilerleyen günlerde göstermiş olacak."

AKYAZI'DA SENEYE

"Atar damarımzı olarak gördüğümüz AKyazı'da inşaat yüzde 90 tamamlanmıştır. Gelecek sezonda yüksek teknolojiye sahib yeni stadımızda oyanyacağız. Bundan bir kaç gün önce malum kulüple ilgili cevap geldi. Yasal yollar onlar iin tıkandı. Artık sonra yaklaştık. Görev yaptığımız süresince divan kurulu üyelerimiz bize yol gösterişte olmuştur ve bize yol göstermeye devam etmelerini diliyorum"
"
7-8 TRABZONLU OYUNCUMUZ VAR
Ali Özbak'a cevap, "Kendi insanlarımızın olduğunu kadro tabi önemlidir. Ama göreve geldmiğimizden beri bu konuda en hassas olan yönetimin biz olduğunu düşünmek istiyorum. Geçen sene kendi teknik adamımız çalıştırmıştı. Maçlar bittiğinde 7-8 futbolcumuzun Trabzonlu olu görülecektir. Bu senede son maçta sadece Zeki Yavru vardı. Ama kadrouda Msutafa Yumlu, Özer Hurmacı, Mustafa AKbaş, Fatih Öztürk, İbrahim Demir var. Tabi sakatlıkların vermiş olduğu olayar nedeniyle kadorumus bu şekilde olmuştur. Ama 7-8 Trabzonlu futbolcumuz kadromuzdadır. Son yıllarda böyle bir kadoryu hatırlamıyorum. Bu konuda yönetim olarak hassas olduğumuzu size bildirmek isterim."

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak,
"Dördüncü başkanımızı göremedim. Trabzonspor'umuzun 34. divan genel kurul bilgilendirme toplantısında hoş geldiniz. İlk başkanımız sayın Ali Osman Ulusoy, ondan önce kurucu üyemiz Sayın refik Karaağçlı, 18 Mayıs'tan Eylül sonunda kadar 3'ünü kaybettik. Bugün burada Divan Kurulu'muzun 33'üncüsünü yapmak üzere toplanıyoruz. Bu toplantıların 14 tanesi diğer 19 tanesi ise divan genel kurulunun aracılığyla yönetimin kurulunun dolayısıyla denetleme mkurulunun kulüp camiasını bilgilendirmek amacını gütmektedir."

BORÇ 270 MİLYON LİRA GÖRÜLMEKTE

"1977 yılında borcu yok. 2014 yılının bugün 25 Ekim olmak nedeniyle az sonra denetlemek kurulu başkanı soracak. Borç stoğunun 270 milyon lirayı aştığı ön görülmektedir. 20 yıla baktığında imkansızlıklar kıt transfer, borçlanmayı sabit tutmuş. İmkanlar bulunduğu takdirde trasnferler otomatik olarak sireyi taşınmış ve kulübün borç stoğu büyümüştür. 78 tane yabancı oyuncu geldi. Bunların 8 tanesi kadroda. O yönetim bu yönetim böyle bir ayrım yapmıyorum. Ama yabancıları topladığımızda zaten borç 240 milyon lira yapıyor."

1461 TRABZON BİTTİ

"Bu son maçta memnun da oldum. Ben 8 tane yabancı oyuncu sahada. Kendimizden bir tek Zeki Yavru. Vallahi biz Trabzon öteden beri futbol tarlasıyız. Sahamızda bir oyuncu var. Bu bende aynı öllçüde derin üzüntü izi maalesef bıraktı. 1461 Trabzon diye bir kulübümüz daha var. Gene geçen sezon gerek bu sezon onun hal ve gidişi amacına pek uygun bir görüntü sergilediğini düşünmekteyiz. Bununla ilgili bir ara not vermek isterim. Daha önceki Suat Şen yönetiminde ki kurul sayısı asıl ve yedek olarak 12 idi. Bunu 29'a yükselttiler. Düzeltilmesini istiyorum. Burada amaç olarak Trabzonspor'un gençlerini burada pişirmek ve Trabzonspor'a gödermek yada pazarlamaktı. Rahmetli Kadir Özcan vefat ettitken sonra iki hoca geçen sene geldi. Şuanda 9 puanımı var. Biri bıraktı diğeri başladı. Ben Trabzonspor'da yıllık hoca değiştirilmesine taraftar değilim. Ama ara takımda hocanın başladığı gibi bitirmesi düşünülenlerdenim."

TRABZONSPOR'DA Kİ DOLDURMA ÜYELER
"16 maddesi kabullenmiş olan taslağa bakarsanız. Talep ettikleri olumlu görüş tabi bizim divan kurulu başkanlık olarak verecğeimiz bir görüi değikl. Onu sizler ancakverebilriyorsunuz. Ama üyeler yapılmıştır. 1100 gibi üye yapılmalıydı. 200 kadar fazlalık var. Yeni kaydolan üyelerden bahsediyoruz. Mevcut üyeninin yüzde 5'ini aşarsa yönetim kurulu üyeleri arttırabilir ama divan kurulundan görüş alabilir. Genel kurulda üye olmuş olan hakkını iptal ederse üye olmuş kişininde hukuki haklarının önü açıktır. Yönetim kurulu divan kurulundan görüş alabilirdi. Dilekçemi gördüm burada yönetim kurulu okuyacak. "

- Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Dİvan Kurulu toplantısına katılmadı. Trabzonspor yöneticilerinden Köksal Güney, Köksal Sadıklar, Ali Uzunay, Abdi Serdar Üstünsalih ve Engin Hacısalihoğlu katıldı.

- Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

- Ali Osman Ulusoy, Refik Karaağçlı saygı duruşuyla anıldı.

Trabzonspor Divan Başkanı Orhan Çavuşoğlu divanı başlattı.

Çavuşoğlu gündemi saydı.

Divan Kurulu Toplantısının gündemi ise şu şekilde;

1. Yoklama – Açılış,

2. Genel Kurul Divan Başkanlığının oluşturulması,

3. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı,

4. Gündemin üyelere takdimi,

5. Divan Başkanlık Kurulu’nun bilgi sunması,

6. Yönetim Kurulu’nun kulüp hakkında bilgi sunması,

7. Denetleme Kurulu raporunun sunulması,

8. Üyelerinin görüş, düşünce ve önerilerini sunması,

9. Yönetim Kurulu, üye önerilerini yanıtlaması,

10. Kapanış.

61SAAT TV - CANLI YAYIN paylaşan: canli61saat