Trabzonspor, UEFA Avrupa Liginde yarın Metalist takımı ile karşı karşıya gelecek. Hüseyin Avni Aker’de oynanacak mücadele öncesinde bugün Teknik Direktör Ersun Yanal ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor’un kalecisi Fatih Öztürk, dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
Fatih, “Yeni bir nefes yeni bir maç. Güzel bir başlangıç. Bunun devamını getirmek istiyoruz. Bunu yapmak için kapasiteyi sahibiz. Bizi havalimanında karşılayan insanlar inşallah bizi yarın yalnız bırakmazlar. İnşallah el ele güzel başarılara beraber gideriz” dedi. 
“Onur’dan oynadıktan sonra inişli grafikler oldu. Son Galatasaray maçından sonra iyi bir performans sergiledin. Bunun için vereceğin mesaj var mı?” şeklinde ki soruya Fatih, 
“Tek kaleci değilim. 4 kaleciyiz. Belki şöyle söyleyeyim. Onur gibi kaliteli bir kalecinin ardından yüksek bir beklentiye sahip. Ve hemen karşılanmasını istiyorlar. Bende bu şekilde aynı şekilde beklentiye çabuk karşılamak istememden dolayı arada bir dengesizlik oluştu. Belki de tam anlamıyla bazı zamanlarda istenildiği gibi memnun edemedim. Galatasaray maçında benem görevim gol yememek. Bunu layıkıyla başardım. Belki de teknik heyetin bana verdiği güvenden. Umarım bundan sonra devam eder” şeklinde cevap verdi. 

Takım içerisinde Ersun Yanal’ın gelişi ile bir değişiklik olup olmadığına ise Fatih, “Şuan skor belki de belli ediyor ne kadar mutlu olduğumuzu. Daha fazla savaşmak istediğimizi. Bundan önce ki hocamızda da savaşmak istedik ama bazı noktalarda sıkıntı çektik. Bundan öte başka bir şey söylemek benim haddime değil” dedi.