Trabzonspor'un transferde önceliği forvet hattına vermesine rağmen takımdaki orta saha ve savunma oyuncularının çokluğu dikkat çekiyor. Takımın yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic forvet transferini dört gözle beklerken, takımda 12 orta saha, 9 savunma 4 kaleci ve 3 forvet oyuncusu bulunuyor.

Yeni sezona teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde şampiyonluk umuduyla başlayan Trabzonspor'da, en çok ihtiyaç duyulan forvet oyuncusu olmasına rağmen bu bölgedeki oyuncu azlığı dikkat çekiyor. Son yıllarda Fatih Tekke ve Burak Yılmaz gibi bünyesinde gol kralı çıkartarak Spor Toto Süper Lige golcü oyuncularıyla damga vuran Trabzonspor, son iki sezondur bu bölgede büyük bir sıkıntı yaşıyor.Halen daha çözüm bulunamayan forvet mevkii için mevcut yönetim kurulu çalışmalarını yürütürken, bordo-mavililer Henrique ve Marc Janko'nun gönderilmesinin ardından forvet transferinde takıma Deniz Yılmaz ve Gökhan Karadeniz isimlerini katmıştı.

Forvet ve diğer transferleri kampa yetiştirme planları yapan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulunun bu planı hayata geçmezken bordo-mavili takım 28 kişilik oyuncu kadrosuyla Avusturya'la giderek yeni sezon hazırlıklarına start verdi. Bordo-mavili takımın kamp kadrosunda bulunan oyuncu yapısı ve yığılmalar dikkat çekerken forvet mevkinde yaşanan kısırlık ise gözlerden kaçmıyor.

12 TANE ORTA SAHA OYUNCUSU

Trabzonspor'da en çok yığılma yaşanan bölge ise orta saha oldu. Alex, Malouda, Anıl, Barış, Colman, Batuhan, Özer, Soner, Turgut Doğan Şahin, Serdar Gürler, Yusuf Erdoğan ve Ferhat Yazgan orta sahada görev yapacak oyuncular oldu.

9 TANE SAVUNMA OYUNCUSU

Bordo-mavili takımın savunma bölgesinde ise Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Celustka, Salih Dursun, Zemi Yavru, Caneer, Bosingwa gibi isimlerde savunmada görev yapacak.

4 TANE KALECİ

Trabzonspor kampında ise 4 kaleci bulunuyor. Onur, Fatih Öztürk, İbrahim Demir ve alt yapıdan alınan Uğurcan Çakır.

EN ÇOK İHTİYAÇ FORVETE AMA EN AZ OYUNCU BU BÖLGEDE

Trabzonspor'un oyuncu anlamında en çok ihtiyaç duyduğu bölgenin başında forvet hattı geliyor. Bu bölgede büyük bir sıkıntı yaşayan Karadeniz ekibi aradığı ismi halen daha bulamaması bordo-mavili takıma gönül vermiş taraftarları endişeye itiyor. Geçtiğimiz sezonki tablo ile karşı karşıya kalmak istemeyen taraftarlar forvet transferini dört gözle bekilyor. Trabzonspor yönetimi Henrique ve Marc Janko'yu takımdan göndermesinin ardından bu bölgeye Elazığspor'dan Deniz Yılmaz ve Altınordu'dan Gökhan Karadeniz'i transfer etti.