Yunan basını bu iddiayla çalkalandı  

Burak Yılmaz'ın, G.Saray'a gitmesinden sonra forvet sorununu aşmak için girişimler başlatan Trabzonspor'da, bizi yakından tanıyan sürpriz bir isim Theofanis Gekas gündeme geldi.

 

G.Antepsporlu Cenk Tosun ve Muhammet Demir'den almak için 2 kez teklif veren Trabzonspor, bu oyuncular için istenen yüksek bonservis bedeli yüzünden alternatiflere yöneldi. Teknik Direktör Şenol Güneş'le de görüşen yönetimin, Gekas'ı almak için harekete geçtikleri de öne sürüldü.

 

11 MAÇTA 8 GOL

Yunan basını geçen sezon Samsunspor'da forma giyen ve F.Bahçe maçında hat-trick yapan Gekas'ın önümüzdeki sezon yine bir başka Karadeniz'de ekibinin başarısı için ter dökeceğini öne sürdü.

 

Samsunspor'a geçen sezon ara transferde gelen ve 11 maçta 8 gol atan Gekas, Kırmızı-Beyazlı ekibin küme düşmesinin ardından Samsun'dan ağlayarak ayrılmıştı. 32 yaşındaki Yunanlı oyuncu Samsunspor'un sahasında F.Bahçe'yi 3-1 mağlup ettiği maçta 3 gol atmıştı.

 

THEOFANiS GEKAS

D.Tarihi: 23.05.1980
D.Yeri: Larissa
Boyu: 1.79
Mevkii: Forvet
Kariyeri: 361 maç
167 gol
Milli: 60 maç 22 gol

Almanya'da da kral oldu
Yunanistan'In gelmiş geçmiş en etkili golcüsü olan Theofanis Gekas, Tanju Çolak'a benzeyen gol stiliyle tanınıyor. Özellikle tek vuruşlarda çok usta bir golcü olan Gekas, Yunanistan ve Bundesliga'da gol krallığı yaşadı. 2007-2008 sezonunda B.Leverkusen'de 50 maçta 21 gol, Bochum'da 32 maçta 26 gol, E.Frankfurt'ta 48 maçta 23 gol attı