61SAAT SPOR SERVİSİ-UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Trabzonspor, Rusya'nın Rostov takımıyla karşı karşıya geldi.
Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan ve hakem Gediminas Mazeika'nın yönettiği mücadelede gülen taraf 2-0'lık skorla Trabzonspor oldu.
Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic'in hazır değiliz açıklamalarına rağmen Bordo Mavili ekip tur için avantajlı bir skor elde etti.
Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 37. dakikada Medjani ile 74. dakikada Cardozo kaydetti.

Bu maçın rövanşı 28 Ağustos'ta Rusya'da oynanacak.

Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, “Trabzonspor çok güzel bir maç süper bir maç çıkardığını düşünüyorum. Ama aynı anda da zor olduğunu söyleyebilirim. Nerdeyse bu bizim ilk maçımız diyebilirim. Bu dizilişte ilk defa oynadık sayılır.
 Oyunumuzla tempo eksikliğimiz ritim, hız katma sorunumuz var. Çünkü maç eksiğimiz var. Ama büyük bir fedakarlık, büyük bir çaba ile oyuncularım bu maçı çok iyi çakırdı. Daha henüz bitmiş değil. Rostov, kendi evlerinde bize bayağı sıkıntı çıkaracak.

Çok oyuncak oyuncuları var. Bizimkilere nazaran çok uyanık oyuncuları var. Gördüğünüz gibi bizim oyuncuların iyi niyetini kullanarak çok faul pozisyonu elde ettiler. Ve orada çok iyi bir maç çıkarmamız lazım eleme turunu geçmemiz için, çok iyi bir maç çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.
Takımın tam olarak hazır hale gelmesi için ne kadar zamana ihtiyaç olup olmadığını sorusuna, Halilhodzic, “En az 2 aylık bir süre diyebilirim.” dedi.
Hangi mevkilere transfer istediği şeklinde ki soruya ise Halilhodzic, “Orta saha veya ilerde forvette Cardozo gibi farklı yaratıcı bir oyuncu düşünebilirim. Bu oyuncuyla da transferi kapatabilirim” dedi.