Manisa’ya kazanmak için geldiklerini dile getiren Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, berabere kaldıkları için üzgün olduklarını dile getirdi.

Maç öncesinde Akhisar Belediyespor’u yakından izlediklerini dile getiren Halilhodzic, “Ona göre çalıştık. Bu çalışmalarda Bilal’in sol ayağını, Gekas’ı iyi incelemiştik. Ama takımımdan beklediğimi performansı yapamadılar. Bir pozisyon verdik ve Gekas gol ile tamamladı. Her maçta olduğu gibi yine yenik başladık. Beraberlik golü iyi anda geldi. Topu daha fazla ayağımızda tutmaya başladık. İkinci yarı oyuna daha fazla hakimdik. Birçok fırsat buluyoruz ama yine aceleci davranma yüzünden bu fırsatları kaçırıyoruz. Bireysel anlamda yeterince farkı yapacak bir oyuncuya sahip değilim. Sorumluluk alan bir oyuncuya sahip değilim şuan. Kontratakta ikinci golü de yiyebilirdik. Bu akşam mutsuzum, biz galibiyete şartlanmıştık. Bugün 6. beraberliğimiz ve bu maçları galibiyetle bitirebilirdik. Bu farkı yapmak için yeterli seviyede değiliz” dedi.

“TEDİRGİN HİSSETTİM KENDİMİ”

Bir gazetecinin geçen hafta mağlup durumdayken oyuna Özer’i sürdüğünü bu hafta ise neden oynatmadığı konusundaki soruyu yanıtlayan Halilhodzic, “Özer yedekteydi. Bu hafta idmanlarda çalışırken ayağında ağrı hissetti. İki ay sahalardan eksik kalınca, geçen hafta aşırı oynattık Özer’i. Özer’i yavaş yavaş oynatmamız gerekirken risk alarak geçen hafta uzun oynattık. O yüzden tedirgin hissettim kendimi. Sakatlığı artabilir diye. Onun yerine Mehmet’i tercih ettim. O da görevini iyi yerine getirdi. O yüzden değişiklik yapmayı düşünmedim” diye konuştu.

“DEPLASMANDA BU ŞEKİLDE MAÇ KAZANAMAYIZ”

Konuşmasında “Farklılık yapacak bir oyuncum yok” cümlesi hakkında gazetecilerin sorusuna cevap veren Halilhodzic, şöyle konuştu: 

“Aslında bu soru için maçı izlemeniz yeterli olacak. Kolektif olarak istediğimizi yapamıyorsak, bir futbolcu topu alır, bireysel olarak fark yaratır. Birçok fırsat bulduk. Yanlış kararlar alınıyor ve asist paslarında hatalar oluşuyor. Deplasmanda bu şekilde maç kazanamayız. Şimdilik bunları atlatabilmek için çeşitli seçenekleri deniyorum. Ama 4 maçta da mağlubiyetimiz yok. Beraberlik ile devam ediyoruz. Artık bu seriden de kurtulabilmemiz gerekiyor. Galibiyetlere ulaşmak gerekiyor. Ofansif bir takım kurdum sahada. Trabzonspor bu yıl 21 yeni oyuncu transfer etti. Biz Bayern Munich, Barcelona, Real Madrid değiliz. Bu 3 takımdan çok uzağız. Bir takım oluşturmak için bunlarla sürekli çalışmanız gerekiyor. Maalesef bazı beklentileri şimdilik tatmin edemiyoruz. Ocak ayına kadar zor geçecek. Bizim neye ihtiyacımız olduğunu ben çok iyi biliyorum. Elimdeki oyuncuların da ne kadarını yapabilecek düzeyde olduğunu biliyorum. Zaman zaman ben de hayal kırıklığı yaşıyorum. Ben de maç kazanmak istiyorum. Bu hafta Trabzonspor defansa yaslandı diyemeyiz. Gördüğünüz gibi tamamen ofansif bir oyun sergiledik.”

“BAVULLARIMI ALIP GİDEYİM DİYE DÜŞÜNDÜM”

Kadro istikrarı hakkındaki görüşleri de sorulan Halilhodzic, “Ben aslında en iyi 11’i arıyorum. Birçok formasyonu, organizasyonu deniyorum sahada. Bu ofansif yönümüzü kullandığımız zaman rötasyona gidiyorum. Bazen sakatlıklar, yorgunluklar oluyor. Ve siz idmandaki performansları hesaba katmıyorsunuz. Neden bu tercihlere gittiğimizi anlayamayabilirsiniz. Ben de sabit bir 11 hazırlamak ve bunları sahaya sürmek isterim ama maalesef bu imkanlar oluşmuyor. Birçok şeyi hesaba katmanız lazım. Geçen seneyle alakası olmayan bir oyuncu grubu var. Bu yüzden çalışmalarımıza devam etmemiz gerekiyor. Çok samimi söylüyorum gelirken farklı bir durumla karşılaşacağımı düşünüyordum. Artık ben de konuşmaya başlamayım. Trabzon’da çok şeyi değiştirmemiz gerekiyor ama umudu kaybetmiyorum. Bir yol çizdik ve biz bu yol için çalışıyoruz. Taraftarımız için yöneticilerimiz için üzgünüm. Hayatım boyunca bu kadar yoğun şekilde videoları oyunculara izlettirmedim. Gekas’ın Bilal’i pozisyon olarak defalarca gösterdik. Oyuncularım Gekas’ın bu kafa golünü yedi. Muhtemelen sahaya çıktılarında konsantre eksikliğinden dolayı açık veriyorlar. Belki bilmiyorsunuzdur ama kaç defa bavullarımı alıp gideyim diye düşündüm ama bu projenin içinde birkaç kere düşündüm. Daha öncesinden de birkaç takımla böyle zor bir projeye imza atmıştım. Zorlukların altından kalkmayı yoğun dönemden sonra kalkmayı bilmiştik. Ama Trabzon’da şöyle bir algı var, hemen her şeyin düzeleceği algısı yaratılmış. Benim size bir sözüm var. Yoğun bir şekilde çalışıyor. Kendimizi geliştireceğiz.” diye konuştu.