Bordo-mavili takımın Benfica ile sözleşmesi sona eren 31 yaşındaki tecrübeli sağ bek Maxi Pereira ile ilgilendiği iddia edildi. Bosingwa'nın sakatlanması ve uzun süre sahalardan ayrı kalacak olması nedeniyle Karadeniz ekibinin, Beşiktaş ve Galatasaray'ın da transfer gündemine gelen Uruguaylı oyuncunun menajeri Paco Casal'ın yanı sıra Türkiye haklarını elinde bulunduran Ersoy Dicle ile temasa geçtiğini vurgulanıyor.

Sportif direktör Süleyman Hurma, Porto'nun da istediği 31 yaşındaki oyuncu için şartları sordu. Porto'nun 1.5 milyon euro'dan 3 yıllık sözleşme teklifini 'cebinde tutan' Pereira'nın menajeri Casal, "2 milyon euro'dan 3 yıllık sözleşme ve 1 milyon euro da imza parası isteriz" diye konuştu. 

EN İSTİKRARLI İSİMDİ 
Trabzonspor'un yıllık ücrette indirim istediği belirtildi. Benfica'da; 2 kez lig ve 6 kere de kupa şampiyonluğu yaşayan Pereira, teknik direktör Jesus'un takımında en çok güvendiği isimlerin başındaydı. Bu sezon Portekiz Ligi'nde takımının oynadığı 28 maçta 27 kez forma giyen tecrübeli savunmacı, Portekiz Kupası'nda 4, Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 karşılaşmada yer aldı. Toplamda 36 mücadelede 3 gol ve 5 asistlik performans sergileyen Pereira, Benfica'nın en istikrarlı ismiydi.