Yeni sezon öncesi kadrosuna Leicester City'den Souleman Bamba, Gençlerbirliği'nden Soner Aydoğdu ile Yasin Öztekin, Bucaspor'dan Emre Güral ve 1461 Trabzonspor'dan Zeki Yavru'yu katan Traszonspor, Burak Yılmaz'dan boşalan forvet hattına ise henüz istediği transferi yapamadı.

Teknik heyetin raporu doğrultusunda uzun süredir arayışlarını sürdüren bordo - mavili yönetim, öncelikle forvet hattına ve sonrasında da savunmaya kaliteli bir futbolcu almak istiyor. Başkan Sadri Şener'in 'dünya çapında bir yıldız alacağız' sözü nedeniyle taraftar alınacak futbolcuyu merakla bekliyor.

Dame N'Doye transferinde yaşanan 'fotoğraf' krizi nedeniyle ise transfer çalışmaları büyük bir gizlilik içerisinde yürütülüyor. Ancak özellikle medyada birçok ünlü futbolcunun bordo-mavili kulüple adının anılmasına karşın transferin neticelendirilememesi ise camiayı endişelendiriyor.

Avrupa yarışı için kadronun UEFA'ya bildirim süresinin 13 Ağustos'da dolacak olması ve sezonun başlamasına kısabir zaman kalması da 'transferde geç kalındığı' yorumlarının yapılmasını neden oluyor. Bu aşamadan sonra alınacak futbolcuların takıma uyum süreci de bir başka endişe konusu.

Tüm bu endişelere rağmen bordo-mavili taraftarlar, yönetimin verdiği 'yıldız' futbolcunun kim olacağını merakla bekliyor. Transfer görüşmeleri için yurt dışında olan Genel Menajer Giray Bulak'ın golcü transferinde önemli mesafeler aldığı, görüşülen isimlerin ise kesin anlaşma sağlanmadan açıklanmayacağı belirtiliyor.

İSİM ÇOK, GELEN YOK

Trabzonspor'un kurmayları transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içerisinde yürütürken, özellikle medyada birçok futbolcunun ismi bordo-mavili kulüple anılıyor.

Forvet hattına takımın gol yükünü çekecek kaliteli bir futbolcu arayan Karadeniz ekibiyle Manchester United Haberleri'>Manchester United'dan Dimitar Berbatov ve Michael Owen, Braga'nın golcüsü Lima, İngilizlerin ünlü futbolcusu Michael Owen, Rusya'da forma giyen Kevin Kurany, Vitesse'nin Fildişili yıldızı Bony Wilfried, Getafe'de forma giyen Nicolas Ladislao Fedor'un isimleri anılıyor.

Bordo - mavililerin savunma için temasta olduğu iddia isimlerin başında ise Manchester City'den Kolo Toure, Zenit'in Sırp yıldızı Aleksander Lukovic ve Benfica'dan Emerson'un geldiği iddia ediliyor.