Son günlerin flaş takımı Trabzonspor’da transfer hareketliliği yeniden başladı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ikna etmesinin ardından istifadan dönen ve görevine kaldığı yerden devam eden Sportif Direktör Süleyman Hurma, Rabotnicki maçının ardından transfere hız verdi. Oscar Cardozo’nun yanına uzun süredir kaliteli bir partner arayan Bordo-Mavililer, son olarak gözünü Arsenal’de forma giyen Joel Campbell’a çevirdi. Sefa, Erkan ve Waris’ten beklenen verimi alamayan Bordo-Mavililer, İngiliz temsilcisinde büyük oranda ayrılacak gözüyle bakılan ve kulübüyle sadece 1 yıl kontratı bulunan 23 yaşındaki oyuncu için Ada’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Teknik direktör Arsene Wenger’le yıldızı bir türlü barışmayan ve her sezon başka bir takıma kiralık olarak gönderilen Kosta Rikalı oyuncu, geçtiğimiz sezonun devre arasında da La Liga temsilcisi Villareal’in yolunu tutmuştu. 

Haftalık maaşı düşüyor

Geçen sezon Arsenal’den haftalık 40 bin Pound, 12 aya göre hesaplandığında ise 2.08 milyon Pound kazanan genç hücumcunun, 2015-2016’da haftalığı 30 bin Pound’a düşecek. Yıllık 1.2 milyon Pound alacak olan Campbell’ın, vergiler devreye girdiğinde 900 bin Pound (Yaklaşık 4 milyon TL) garanti para cebine giriyor. Erkan Zengin, Onur Kıvrak, Cardozo çizgisinde bir maaş alan Campbell’ın maliyeti ilk etapta kulübün mali yapısını zorlamıyor.

İngiliz basını yazdı

Arsenal’li yetkililerin 2016 Haziranı’nda kontratı bitecek olan başarılı hücumcuyu satma fikrine sıcak baktığı öğrenildi. İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden Daily Star’ın haberine göre Trabzonspor’un yanı sıra Palermo da Joel için devreye girdi. 1 yıl sonra boşa çıkacak oyuncunun  bonservis bedelinin çok düşük olduğu da ayrıca haberin satır aralarında yer aldı.

Walcott ve Cazorla kaldı, o gidiyor

Sağ kanat ve forvet pozisyonlarında oynayan Joel Campbell, forma rakabeti içindeki en büyük mücadelesini Santi Cazorla ve Theo Walcott’la veriyordu. Dün itibariyle söz konusu bu iki oyuncudan Cazorla’nın kontratı 2 yıl, Walcott’un ise 3 yıl daha uzatıldı. Bu gelişme sonrası Campbell’in takımdan ayrılma ihtimali de güçlendi. Başarılı futbolcunun adı bir dönem Beşiktaş ve Fenerbahçe ile de anılmıştı.