61SAAT SPOR SERVİSİ : Trabzonspor’da olası bir genel kurul kararına her cephe kendine göre hazırlıkla girmeyi planlıyor. Bu kongrede de birden fazla aday ortaya çıkacak. Yargı kararı bakalım neye neşter atacak…
Her şey bu karara kilitlendi!

Trabzonspor’un bir an önce genel kurul yapması ile ilgili imza toplanması tartışılırken Yargıtay’ın son genel kurul kararlarını incelemeye  aldığına dair haberler üzerine, kongre kulisleri ve başkan adayları ile ilgili gelişmeler ve görüşmeler ile nabız tutmalar, durum değerlendirmelerinin yapıldığı toplantılar hızlandı.
İlginç ittifaklar gündeme gelecek

Yargıtay'ın genel kurula gidilmesi ile ilgili karar alması halinde, kongreye doğru ilginç ittifaklarında yaşanabileceği görülüyor. Hedefte Hacıosmanoğlu yönetiminin bir an önce gönderilmesi gibi bir düşünce olduğundan bu zamana dek genel kurullarda görülmeyen ilginç ittifaklarında yaşanabileceği ifade ediliyor.

Kilit isimler sessiz ama derinden çalışıyor

Genel kurulların kilit ismi diye tanınan; Hayrettin Hacısalihoğlu, Y.Ziya Yılmaz, Alpaslan Özdemir, Hikmet Onur ve son genel kurulda tercihleri ile ciddi bir ağırlığı olduğunu gösteren taraftar gurupları ile iş başındaki yönetimden ayrılan güçlü isimler Engin Kara, İrfan Çoşkun, Osman İlyas ile Sebahattin Çakıroğlu’nun takınacağı tavır yeniden aday olma ihtimali olan Başkan Hacıosmanoğlu ile öteki başkan adaylarının da kaderini belirleyecek gibi.

İşte çok alternatifli

Çoktan seçmeli başkan adayları
İskender Önal;çatı adayı
Özkan Sümer’in çatı adayı arayışlarında
, İskender Önal adı olası bir genel kurulda gündeme gelecek. Bu konuda Önal adına büyük bir ilgi ve destek var. Oluşum tam net değil ancak kamuoyu desteği bir hayli fazla gibi görünüyor

Gözler Faruk Özak’ta

Erdal Atalay’ın da içinde yer alabileceği daha çok kanaat önderleri niteliğindeki isimlerin bir geçiş süreci başkanı olarak Faruk Özak adı genel kurulda gündeme gelmesi yüksek olasılıklı bir durum.

M.Ali Yılmaz cephesi

Her genel kurulda adı gündeme gelen M.Ali Yılmaz’ın Yargıtay’ın genel kurul kararı alması halinde adı yine gündeme gelecek. Bu konuda Hayrettin Hacısalihoğlu ve yakın ekibinin Yılmaz etrafında toparlanma durumu söz konusu

Muharrem Usta hazır

Son genel kurul sonuçlarına göre en ciddi alternatif başkan adayı olarak görülen Usta, Ahmet Çubuk’çunun ikinci adamlığında yeniden kolları sıvayacak gözüküyor. Usta, ekibi dağılsa da delegelerin ilgisini çekiyor.

A.Metin Genç, sürpriz hamle..!

Ortahisar Belediye başkanı A.Metin Genç’in adı da kulislere yeni yeni düşmeye başladı. Genç’in belediye başkanı olması nedeni ile böyle bir talebe mesafeli durduğu biliniyor. Türkay Gümüş’ün adı bu oluşumla anılıyor.

Hacıosmanoğlu ne yapacak?

Başkan, yargının olası bir genel kurul kararı almasının kendi yönetimsel hatalarından kaynaklanmadığına inanarak, yeniden aday olmayı düşünür. Ekibini değiştirmez. A.Kemal Başaran’ı bırakmaz.

Nuri Albayrak’ın kapısı çalınır mı?

Böyle bir ihtimal var. Albayrak’a iadeyi itibarının verilmesini isteyen bu oluşumun ikinci adamının Yusuf Ziya Yılmaz olma ihtimali yüksek. Albayrak ise son genel kurulda olduğu gibi niyetinde başkan adaylığı yok gibi gözüküyor