Yeni sezonda Avrupa’da başarılar, ligde de şampiyonluk hedefleyen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Vahid Halilhodzic’in listesindeki bütün isimleri kadrosuna katarak bu yolda üstüne düşen görevi başarıyla tamamladı. Karadeniz ekibi 20’yi aşkın transfer yaparak, gündemin en flaş takımı oldu. Cardozo, Belkalem, Medjani, Kevin gibi yabancı yıldızların yanına dün de Avraam, Yatabare ve Waris’i ekleyen Bordo-Mavililer, geçen sezonki kadroyu yüzde 80 oranında değiştirerek, yapılması güç bir istatistiğe imza attılar. Sezon öncesi Başkan ile sıkça toplantı yapan Halilhodzic’in hedefi rotasyonu yüzde 50 oranında değiştirmekti. Şampiyonluktan başka bir şeyi düşünmeyen Hacıosmanoğlu bu sayıyı yüzde 80’lere çıkararak, taraftarları mest etti.

Avni Aker’e ayak bile basmadılar

Vahid hoca da radikal kararlar alarak, daha hiçbir resmi maçta forma giymeden yeni transferleri kadro dışı bıraktı ve başka takımlara gitmesini istedi. Turgut Doğan ve Anıl Taşdemir Avni Aker’e
ayak basmadan Kayserispor’un yolunu tuttular. Bosnalı çalıştırıcı, Hami Mandıralı ve Mustafa Akçay’ın kadrosundan sadece Onur Kıvrak, Bosingwa ve Yusuf Erdoğan’ı ilk 11’e monte ederek ciddi anlamda büyük bir değişimin yaşanmasına neden oldu.