Kale: İlk iki haftalık süreçteki 4 maçta da kalede Onur Kıvrak görev yaptı. Sakatlığın kötü etkilerinden arınan ve kilo fazlasından kurtulan genç eldivenin eski formuna hızla kavuştuğu ortada. İyi hazırlık maçları çıkardı. Ancak kaleci Tolga’nın 1 numarayı kolay kolay bırakmayacağı kesin. Muhteşem sayılabilecek idman performansı onu hala avantajlı kılıyor. İkinci etapta onun da özel maçlarda Tolga’nın şans bulması beklentiler arasında.

Giray ve Serkan formaya yakın
Savunma: Stoperde Giray’ın sağ kanatta ise Serkan Balcı’nın forma şansı hayli fazla. Stoperde Giray’ın partnerinin yeni transfer Bamba olması bekleniyor. Ancak ilk kamp döneminde pek iyi sinyaller veremediği için soru işaretleri yarattı. Mustafa’nın ise bu rekabetten istediğini alabilmesi için daha fazla çalışması gerektiği kesin. Sol bekte ise Cech ile Ferhat rekabeti görülmeye değer boyutta. Ferhat için ilk kez ilk 11’e bu kadar yakın olduğu görüşü hakim. Cech’in ise Almanya bölümünü iyi değerlendirememesi durumunda kiralanması ağırlık kazanan ihtimal. Celustka ise savunmanın her bölgesinde oynayabildiği için önemli bir avantaja sahip.

En büyük rekabet orta sahada
Orta alan: En büyük rekabetin yaşandığı mevki orta alan. Bu bölgede oynayan oyuncuların bazılarına ciddi taliplerin olduğu kamuoyuna yansıdı. Zokora ve Colman, Şenol Güneş’in oyun felsefesi itibariyle as kadronun önceliklileri arasında. Ancak Olcan-Adrian-Alanzinho-Sapara-Volkan Şen-Soner-Yasin-Barış Özbek müthiş bir forma savaşı verecek. Olcan, Volkan, Soner ve Yasin’in kamp performansının da çok üst düzeyde olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Forvette derin boşluk!
Forvet: Hücuma yapılacak takviye dışında takımdaki gole yakın isimler beklentilerin uzağındaydı. Teknik heyetin en çok güvendiği futbolcu Vittek’in sakatlığını atlatamadığı gözlendi. Daha iyisini yapabilseydi belki transfere dahi ihtiyaç duyulmayacaktı ama olmadı. Ancak olmadı. Halil ise elinden geleni yapmaya çalıştıysa da gücünü farklı noktalarda harcadığı için bitirici bölgede nokta koyamadı. Genç Emre de iyi çalıştı. Bazı özel durumları sebebiyle kaçırdığı antrenmanlar oldu. Fakat ikinci etapta bu sıkıntıyı da aşarsa iyi bir alternatif olabilir.