Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Mersin İdman Yurdu'na 3-2 mağlup olan Bordo-mavililer Avrupa defterini kapamasının ardından ligde de kötü günler geçiriyor. Sezonun ilk haftalarında mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde başaralı maçlar çıkartan ligde ise bocalama yaşasa da rakiplerine boyun eğmeyen Trabzonspor, son dönemlerde ise rakiplerine kolay geçit vererek eski başarılarını arattırıyor.

Şampiyonlar Ligi ve Spor Toto Süper Lig olmak üzere ilk 5 resmi maçında sadece 4 gol yiyen Bordo-mavili takım, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig olmak üzere son 5 maçta ise kalesinde 12 gol gördü. İlk 5 maçta Manisaspor (1-1), İnter (0-1), İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a (1-0), Samsunspor (1-1) ve Kardemir D.Ç Karabükspor (3-1) maçlarında toplam 4 gol yiyen Bordo-mavili takım, son 5 maçta ise Mersin İdman Yurdu (2-3), PSV Eindhoven (4-1), Kayserispor (3-3), PSV Eindhoven (1-2) ve Gaziantepspor (4-0) maçlarında ise 12 tane gol yedi.

SAVUNMA DA ALTERNATİF YOK

Evinde en son oynadığı Galatasaray maçında kalesinde 3 gol gören Trabzonspor, deplasmanda oynadığı Kayserispor ve PSV Eindhoven maçlarının ardından Mersin İdman Yurdu maçında da takımının 3 gol yemesi teknik direktör Şenol Güneş'i çileden çıkardı. Tecrübeli teknik adam kritik Beşiktaş maçı öncesi savunmada üst üste yaşanan hatalar yüzünden kara kara düşünmeye başladı. Bu sezon en büyük sıkıntısını savunmada yaşayan Trabzonspor, Polonyalı tecrübeli savunma oyuncusu Glowacki'nin boşluğunu ise dolduramadı. Oyuncunun sakatlığı hakkında net bir bilgi verilmezken durumu ise belirsizliğini koruyor.

GİRAY VE MUSTAFA BEKLENENİ VEREMEDİ

Savunmanın göbeğini Giray ve Mustafa Yumlu ikilisine emanet eden Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş beklediği verimi bu ikiliden alamadı. Glowacki'nin yokluğunda bu bölgede Celustka'yı da önceki maçlarda deneyen Güneş, beklediği verimi alamazken, söz konusu bölgede oynayabilecek olan Tayfun Cora'nın sezon başından buyana gelen sakatlığı nedeniyle bu oyuncuyu kullanamamanın sıkıntısını yaşıyor. İstanbul'da oynanacak olan zorlu karşılaşma öncesi bu bölgeye çare arayan deneyimli teknik adamın nasıl bir kurgu kuracağı ise merakla beklenmeye başlandı.

PUAN FARKI 17'YE ÇIKTI

Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu karşısında aldığı mağlubiyetle lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 17 çıkardı. Bordo-mavili takım önündeki rakipler olan Fenerbahçe ile 8 ve Beşiktaş ile arasında 3 puan fark bulunuyor. Trabzonspor, gerisinden gelen Gençlerbirliği ile 2, Sivasspor ile 3, Eskişehirspor ile 5 ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile de 6 puanlık fark bulunuyor.