Çünkü devre arası kiralık giden ve sezon sonu dönecek Sapara ve P.Brozek ile birlikte Bordo-Mavililer’in kadrosunda 12 yabancı oyuncu var. Sezon sonu yabancı operasyonu yapacak olan Bordo-Mavililer, 5 yabancı kararı ile adeta şok oldu.

5 YABANCI KADRODA
Yeni sezonla birlikte 5 yabancı 18 kişilik kadroda olacak ve Trabzonspor’un böylelikle sezon sonunda elindeki bir çok yabancıyı göndermesi gerekecek. Glowacki ile birlikte Brozek kardeşleri gönderecek olan Bordo-Mavililer, buna rağmen elinde Celustka, Marek Cech, Colman, Zokora, Alanzinho, Adrian, Vittek, Sapara, Jebrin olmak üzere 9 yabancı kalacak.

2 YABANCI GELİRSE
Stopere ve Burak giderse forvete yabancı düşünen Bordo-Mavililer’in böylelikle kadrosundaki yabancı sayısı yeniden 11’e çıkacak. Zokora, Colman, Alanzinho ile birlikte Celustka ve Cech’in kalması kesin görünürken, bu sezon istenileni veremeyen Adrian ve Henrique’nin durumu artık sezon sonu bu tabloda masaya yatırılacak gibi. Jebrin, Vittek ve Sapara’nın 5 yabancı kararı ile birlikte kalmaları zor görünüyor.

YA GİDECEKLER YA DA
Trabzonspor, 5 yabancı kararı ile birlikte ya elinde yararlı isimleri tutacak ya da bir çok ismi göndererek kadrosunda 7-8 ismi tutacak. Bu durumda ya Cech ve Celustka ile birlikte Adrian ve Henrique’den birer ismin gönderilmesi planlanıyor. Çünkü aksi durumda Trabzonspor, isterse 5 yabancıyı oynatıp diğer isimleri kadroda tutabilir ama bu da tribündeki yabancıya milyon eurolar ödemek anlamına gelir. İşte bu nedenle ‘5 yabancı kararı’ en çok Trabzon’u yakacak gibi.

Kaynak: Günebakış