Futbolculara ödemeleri geciktiren ve önümüzdeki aylara çek vermeye başladığı ileri sürülen Trabzonspor yönetimi, teknik direktör Ersun Yanal'ın istemediği yabancıların gönderilememesi durumunda yaklaşık 12 milyon Euro'luk fazladan bir faturayla da karşı karşıya kalacak.
Bu sezon yabancılarından istenilen verimi alamayan bordo-mavililerde, teknik direktör Ersun Yanal'ın neredeyse tüm yabancı kadrosunu yenileme kararı yönetimi yeni bir sorunla baş başa bıraktı.

Bosingwa'nın en az 6 ay sürecek sakatlığı nedeniyle bu oyuncunun sözleşmesini dondurma konusunda girişimlerde bulunan Trabzonspor'da, Ersun Yanal'ın Medjani ve Cardozo dışındaki yabancıların satılmasını istediği vurgulandı. Watford'dan kiralık olarak alınan Belkalem'in sezon sonu bırakılacağı Trabzonspor'da Constant, Yatabare ve Waris için formül arama çalışmaları sürüyor.

Fransa'nın Guingamp kulübünden 3 yıllığına 2 milyon 500 bin Euro bonservis, 1 milyon Euro garanti ücret ve 7 bin 500 Euro maç başına alınan Mustapha Yatabare'nin gönderilememesi durumunda bordo-mavililer sadece gelecek yıl 1 milyon Euro daha zarara girecek.