61SAAT HABER SERVİSİ / SERKAN KILINÇ - Trabzonspor'da UEFA Avrupa Kupası 3. ön eleme maçı öncesi Makedonya'da Sportif Direktör Süleyman Hurma ile kaptan Onur Recep Kıvrak arasında yaşanan kriz bitmiyor. Onur'un kadro dışı kalmasının ardından Türkiye'ye dönmesi sonrasında Hurma'da istifa ederek bugün sabah saatlerinde Türkiye'ye geldi. Hurma, burada istifasını doğrularken şimdi soru bordo-mavililere bu sürecin zararları nasıl olacak. 
Krizle ilgili Trabzonspor'u yakından takip eden Trabzon'da ki gazetelerin spor müdürlerine konuyu sorduk.

İşte Spor Müdürlerinin bordo-mavililerde yaşanan krizle ilgili 61saat.com'a görüşleri: 

Karadeniz Gazetesi Spor Müdürü Gökmen Özağcı:
Trabzonspor dikkatinizi çekerse son iki sezona hep sancılı başlamıştır. Hatırlayınız geçen sezon kamp döneminde Vahid Halilhodzic’in yönetime istifa tehditlerini savurduğunu. Sonra ne oldu, Trabzonspor  ligde alabora oldu. Sonuçta kim etkilendi, Trabzonsporlu futbolcular ve bu takıma gönülden bağlanan taraftarlar. Şimdi gelinen noktada ise aynı filimin senaryosu sahne alıyor. Onur Kıvrak ismi Trabzonspor ile özdeşleşmiş. Onu kadro dışı kalması bırakın Sportif Direktör Süleyman Hurma’nın yönetimin dahi kendi ipini çekmesi anlamına gelir. Nitekimde beklenen oldu, Hurma’nın istifasıyla sonuçlandı bu kriz.  Bundan sonra ki süreç ne olur derseniz. Burada teknik patron Şota Arveladze’ye büyük iş düşüyor. Takımın bu krizden etkilenmemesi adına  daha fazla mesai harcayacak, oyuncularına hakim olacak. Yönetimde son iki sezonda yaşanan çalkantılı dönemin muhasebesini kendi içerisinde yapıp, şapkasını önüne koyarak biz nerde yanlış yaptık sorusunun cevabını arayacak. Aksi halde Trabzonspor yine kısır döngü içerisine girer zor günler Karadeniz ekibi için kaçınılmaz bir son olur.

İlkhaber Gazetesi Spor Müdürü Celal Kadıoğlu: 
Trabzonspor taraftarı için vazgeçilmez olan, hatta yeri gelince kulübün bile önünde tutulan Onur’u kadro dışı bırakmak elbetteki büyük bedelleri de beraberinde götürecekti. 
Tecrübeli kaleciyi kadro dışı bırakmanın faturasını Sportif Direktör Süleyman Hurma ve Teknik Direktör Şota Arveladze ödedi. Şota’nın daha önce yanlış zaman ve yanlış başkanla göreve geldiğini daha önce de ifade etmiştik.
İstifa etmesi gereken tek kişi olan İbrahim Hacıosmanoğlu ise kulübe verdiği bunca zarara rağmen hala kulübün başında pimi çekilmiş el bombası gibi duruyor.
Bu olayların tek sorumlusu Hacıosmanoğlu’dur.
Günü kurtarmak için bulduğu çözümler Trabzonspor için büyük tahribatlı olaylara neden oldu.
Bu olayın yarın akşamki Avrupa maçına nasıl yansıyacağı da muamma.
Bir hatırlatma da taraftara; Hiç kimse Trabzonspor’dan büyük değil. Onur’a destek verin, sahip çıkın ama Trabzonspor’un üstüne sakın çıkarmayın.

Taka Gazetesi Spor Şefi Yahya Karabina: 
Süleyman Hurma ile Onur Kıvrak arasında cereyan eden tartışmanın gerçek nedenini kimse bilmiyor. Sadece ortaya atılan iddialar var. Bu da doğal olarak bilgi kirliliğine neden oluyor.
Taraftarlar üstü kapalı konuştukları için yorum yapmak çok güç.
Burada kimseyi yargılamak gibi bir durumumuz yok.
Ancak yaşanan bu sürecin en çok Trabzonspor’a zarar verdiği bir gerçek.
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu bu süreci iyi idare edemedi.
Tarafların çıkıp gerçekleri taraftarlarla paylaşmaları gerekiyor.
Yoksa kulaktan dolma bilgilerle hareket etmek Trabzonspor’a çok daha zarar verecek.
Bizler gazeteciler olarak olaya tarafsız bakarak, kamuoyuna doğru bilgiyi vermek zorundayız.

Günebakış Trabzonspor Muhabiri Mehmet Karagöz; 
Onur, Trabzonspor taraftarlarının çok beğendiği göz bebeği bir oyuncusu. Trabzonspor taraftarları Onur'u, ne bir sportif direktöre ne de kulüp başkanına değişmez. Onur, 9 yıldır bu takımın futbolcusu.
Trabzon'u benimsedi taraftarlar da onu benimsedi. Onur'un geri dönmesini taraftar istiyor. Geri döneceğine de inanıyorum.
İstifa olayına gelirsek bence yönetim krizi aşmak için ya Onur'u gönderecekti ya da Süleyman Hurma istifa edecekti. Burada taraftar tepkisinden baskısından çekinen yönetim Süleyman Hurma'nın ipini çekti. Bu istifa ile yönetim biraz nefes alacaktır. Ancak sonra ki süreçte nasıl bir yol izlenecek bunu hep bareber göreceğiz. Aslında yaşanan bu kriz Trabzonspor'un en yakın ihtimal olarak Aralık'ta görünen Olağan Genel Kurul'da da gündeme gelecektir. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, aday olacağını açıkladı. Sonuçta sadece Onur krizi değil, daha önce yaşanan krizlerde bu seçimde karşısına mutlaka çıkarılacaktır. Değişen teknik direktörler, sportif direktörler, alınan ve gönderilen futbolcular Hacıosmanoğlu'nun kongrede hanesine eksi olarak kaydedilecektir.