61SAAT SPOR SERVİSİ : TAYFUN ÇÖPCÜ Trabzonspor'un yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Avusturya kampında ilk hazırlık maçına çıktı.
Lokomotif Taşkent ile karşı karşıya gelen karşılaşmada yeni transferlerin performansları en çok merak edilen konulardan birisi oldu.
İbrahim, Caner, Mustafa Y., Batuhan, Mustafa A., Ferhat, Serdar, Özer, Malouda, Yusuf, Deniz. ilk 11'i ile sahaya çıkan Trabzonspor'da yeni transferlerden Serdar Gürler sahanın sağ tarafında görev yaptı.
SERDAR RÖLANTİDE
Sağ kanat oyuncusu olarak görev yapan Serdar Gürler'in içeri katedişi dikkat çekerken kanttan ortaladığı son toplarda pek fazla başarılı olamadı. Ancak sahanın her yerinde olmaya çalışan genç futbolcu pek fazla topla buluşamadı.
BATUHAN MARKAJDA ZORLANDI
Trabzonspor'un alt yapısından A takıma çıkartılan Batuhan Artarslan ilk maç heyecanına kapılsa da ilk müdahelelerdeki girişimleriyle dikkat çekti. Stoper olarak sahada görev alan Atarslan'ın adam markajında zorlandığı ve adam kaçırdığı görüldü.
FERHAT İYİ AYAK KOYDU
Lokomotif Taşken karşılaşmasında ön libero mevkinde görev yapan bir diğer isim ise yeni transfer Ferhat Yazgan oldu. Yazgan, oyuncularla girdiği ikili mücadelede güçlü olamasada kaleye gelen son toplarda iyi ayak koyarak gol pozisyonlarını engelledi. Yazgan'ın performansı ise beğeni topladı.
Hazırlık maçının ilk yarısını Trabzonspor 2-1 önde kapatırken ikinci yarıda farklı bir onbir ile sahaya çıktı.
İkinci yarıya Uğurcan Çakır, Bosingwa, Aykut Demir, Salih Dursun, Celustka, Colman, Anıl Taşdemir, Barış Memiş, Soner Aydoğdu, Gökhan Karadeniz ve Turgut Doğan Şahin ile çıktı.
SALİH MARKAJI İYİ YAPTI
Bu kadroda yeni transferlerden Salih Dursun stoper olarak görev aldı. Adam markajı ve top kapmada önemli girişimlerde bulunan Dursun beğeni toplarken adam takibinde zorlandı. Önceki takımlarda bek olarak görev yapan Salih Dursun, stoper mevkinde zorlandı.
ANIL HIZLI AMA SONU İYİ DEĞİL
İkinci yarıda Ferhat Yazgan'ın yerine giren Anıl Taşdemir ise en çok eleştirilen isimlerden biri oldu. Sahada gösterdiği hırsı ile dikkat çeksede top kapmada ve adam tutma zorlandı. Atağa kalkarken ise hızı ile dikkat çekti anca son toplarda başarılı olamadı.
GÖKHAN KARADENİZ DİKKAT ÇEKTİ
Özer Hurmacı'nın yerine giren yeni transferlerden Gökhan Karadeniz ise başarılı bir grafik sergiledi. Ortasahadan top alarak ileriye taşımaya başaran Gökhan Karadeniz'in çalışma azmi dikkat çekti. Top kaybınde hemen ortasaha gelen ve pres yapan Karadeniz, topla buluşur buluşmaz kaleye doğru koşması dikkat çekti. Kale önüne kadar topu getiren Gökhan Karadeniz topu ileride yer alan futbolculara ulaştırmak istemesi ise beğeni topladı. Karadeniz, Turgut Doğan Şahin'in attığı golün pasının sahibi oldu.
FORVET ÇÖKTÜ
Öte yandan yeni transferlerden Turgut Doğan Şahin, attığı gol dışında pek fazla varlık gösteremedi. İlk yarıda ise Deniz Yılmaz gol yollarında fırsat bulamadı ve dikkatleri üzerine çekemedi.
Trabzonspor'un mevcut kadrosunun ise 3 kulvarda mücadele edecek bir kadroya sahip olmadığı gözler önüne serildi.