61SAAT SPOR SERVİSİ : Trabzonspor’da yönetim kurulunun en etkili isimlerinden Abdi Serdar Üstünsalih istifasını geri aldı mı?

Tabi önce, Üstünsalih’in istifa edip etmediği konusunda kesin bir bilgi net olarak kamuoyuna duyurulmadı. Üstünsalih de istifası ile ilgili kendini bağlayıcı ifadelerde bulunmadı.

Ama, Üstünsalih’in Başkan Hacıosmanoğlu’nun cep telefonuna mesaj ile istifa ettiğini duyurmasından sonra, resmi dilekçeli istifa metninin kulübe gelip gelmediği uzun bir süre merak edildi.

ÜSTÜNSALİH İSTİFA EŞİĞİNE NİYE GELDİ?

Abdi serdar Üstünsalih’in istifa eşiğine gelmesindeki en önemli neden Fatih Şahinoğlu’nun idari menajerliğe getirilmesi neden oldu. Direkt Üstünsalih’in özellikle mali açılardan sorumlu olduğu bu mevkiye isim atanmasında bilgisinin alınmadığından dert yanan Üstünsalih, Başkan Hacıosmanoğlu ile görüştü. Hacıosmanoğlu, tercihi Ersun Yanal’ın yaptığını Üstünsalih’e diyerek, Ersun Yanal ile görüşmesini istedi. Bunun üzerine  Üstünsalih Yanal ile görüştü ve Yanal, tercihinden vazgeçti.

Bu durumu başkana bildirmek için Üstünsalih, başkan ile bir türlü temas kurumadı. İddiaya göre başkanın telefonuna ulaşamadı. Bunun üzerine Übtünsalih telefon mesajı ile görevinden istifa etti. Sabah da istifa yazısını gönderdi. Bunun üzerine yönetimde, başta Ali Kemal Başaran ve Engin Hacısalihoğlu birlikte hareket ederek, Üstünsalih’in istifasına destek verdi. Başkan bu gelişmeden sonra geri adım attı, Fatih Şahinoğlu’na görev tebligatı yapılmalı. Tüm bu kriz anında, Mayıs ayında ligin bitmesinden sonra genel kurul kararı alınması yönünde Üstünsalih, Başaran ve Hacısalihoğlu tarafından yönetime öneri getirirdi ancak bu öneri yönetim kurulunda kabul görmedi.

Fatih Şahinoğlu’nun kişiliğine görev anlayışı ve diğer özelliklerine asla karşı çıkmadığını ama yeni görevi için hazır olmadığına inandığını belirten Abdi Serdar Üstünsalih’in, bu görevlendirmenin geri çekilmesi üzerine akşam saatlerinde istifasını geri aldığı yönünde bilgi edinildi.