61SAAT SPOR SERVİSİ-ANTALYA-Trabzonspor ilk yarınını bitiminin ardan dün başladığı Antalya kampına devam ediyor. Bordo-Mavililer bugün kampın ikinci gününe girerken bir çok futbolcu hala kampa katılmadı. Bordo-Mavililerde Yusuf Erdoğan bugün basın topantısı düzenledi.

Trabzonspor’da kiralık oynayan ve Bordo-Mavili futbolcu “Yönetimin en ufak ışığı ile sözleşme imzalamaya hazırım” dedi.

Trabzonspor ikinci yarı hazırlıklarına Antalya’da devem ederken Bordo-Mavililerden Yusuf Erdoğan basının karşısına çıktı. Trabzonspor’da oynayarak hedeflerinin yüzde 70-80’ini tamamladığını kaydeden Yusuf, “Öncelikle benim hedefim şuan da yüzde 70-80 hedeflerimi gerçekleştirdim diyebilirim. 8- 9 senedir Trabzon’dayım. En büyük hedeflerimden biri Trabzonspor forması giymekti. Allah’a çok şükür onu giydim. Başka bir şey isteydim Allah’tan farklı bir şey verebilirdim. Ben çok istedim Trabzonspor formasını. Allah’ta bana lütfetti. Şuan da hedefimde kalmak istemiyorum. Kendimi daha fazla geliştirmek istiyorum. Türk futbolcuların şansızlığı alt yapılarının yetersiz olması. Bende üst düzey bir alt yapı eğitimi alamadım. Daha yeni yeni bazı şeyleri öğrenmeye çalışıyorum. Daha çok eksiğim var. Bu eksiklikleri çok çalışıp kapatıp kendimi üst seviyede ki futbolcular seviyesine çıkarmak istiyorum” dedi.

ÇOK KISA ZAMANDA SÖZLEŞME İMZALAYACAĞIM
Trabzonspor ile en kısa sözleşme imzalamak istediğini kaydeden Yusuf, “Şuan da bir sıkıntımız yok. Benim hedefim, Trabzonspor’dan almak değil vermek. Ben buraya bir şeyler almak için değil bir şeyler vermek için geldim. O yüzden yönetim ile şua da menajerim konuşuyor. İnşallah çok kısa zamanda sözleşme imzalayacağım” dedi.

MENAJERİ İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
Trabzonspor’dan Burak Yılmaz ile Selçuk İnan’ın Galatasaray’a transferinde bu iki ismin menajerliğini yapan Batur  Altıparmak’ın kendisinin de menajeri olduğunun hatırlatılması üzerine Yusuf, “Ben 3. Ligde oynarken Batur abi beni almıştı. O zaman Selçuk İnan ile Burak Yılmaz Trabzonspor’da oynuyordu. Ben hiçbir şeyken orada beni görüp inandı. Çok üst düzey bir menajerin 3. Ligden futbolcuyu alması kolay değil. Vefa borcum olduğuna düşünüyorum.  Bir ağabey kardeş gibi ilişkimiz var. Gerçekten Trabzonspor’da oynamamı istiyor. Burada daha çok aşama kat edeceğime inanıyor. O yüzden Trabzonspor ile hiçbir sıkıntısı yok. Şua da görüşmeler sürüyor. Yönetimin bana en ufak bir ışığı ile sözleşme imzalamaya hazırım” diye konuştu.

3. LİGDE SÜREKLİ ARKADA OYNADIM
Yusuf, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ben 3. Ligde olmak üzere sol bek oynadım. 2. Ligde Mustafa hoca ile birlikte önde oynamaya başladım. Sol önde oynamanın arkaya göre daha zorlukları var. Arkan dönük oynuyorsun maçın tamamına yakın, o yüzden dönüşleri daha rahat olmak zorundasın. Ön tarafta oynamanın zorluklarını yaşıyorum. Top ile daha haşır neşir olmak. Kafamı kaldırıp güzel net somut adımlar atmak istiyorum. Onları da atlattığım sürece fazla sıkıntım olacağını düşünmüyorum”

TRABZONSPOR’UN DEPLASMANDA MAĞLUP OLMASI
Trabzonspor’u deplasmanda sürekli mağlup olması ve puan alamaması ile ilgili gelen soruya da Yusuf, “Bizde çok fazla anlaşım değiliz bu tezatlığı. Her maça galibiyet parolası ile çıkıyoruz. Trabzonspor’un hedefi 1 puan değil her zaman şampiyonluğa oynayan takımız. İyi oynadığımız maçları da kaybettik. Bir şansızlıktı. 6-7 hafta deplasmanda iyi skorlar alamadık. Avni Aker bizi daha fazla etkiliyor. Ben kendimi Avni Aker’de daha rahat buluyorum. Seyircimiz ile bütünleşiyoruz. Olumlu bir hareket yaptığımızda taraftarın tepkisi ile daha iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Avni Aker bizim için iyi. Deplasman karnemizi düzelttiğimizde daha üst sıralara tırmanacağımıza inanıyorum” dedi.

JUVENTUS’U İMHA PLANINI AÇIKLADI
UEFA Avrupa Liginde Juventus maçı ile ilgili de konuşan Yusuf, bu durumun kendileri için hem şans hem de kötü bir durum olduğunu kaydetti. Yusuf, şöyle konuştu:  “Juventus gibi dünya devi bir takım ile oynayacağız. Bu bizim için şans biraz da kötü oldu. Çünkü kendimizi gösterileceğimiz arena UEFA Avrupa Ligi. Onlar 3-5-2 oynuyor ama iz onların zaaflarından yararlanabiliriz. Bizim hızlı oyuncularımız var. Onların arkalarına geçebilirsek çok pozisyon bulacağımıza inanıyorum. İyi bir savunma anlayışı ve güzel bir mücadele ile imkansız değil. Her iki takımda 11 kişi ile çıkacak sahaya. Biz Trabzonspor’uz. Gerekin herkes görecek sahada”

HOCAMIZIN YAPTIĞINI HER BABA YİĞİDİN HARCI DEĞİL – ENKAZ DEVRALDI
“Geçen sene bu takım zor günler geçiyordu. Çok büyük futbolcu isimleri de vardı. Kaynaşma arkadaşlık yok gibi görünüyordu” sözleri ile konuşmasına devam eden Yusuf, “Hocamız azı şeyleri bize zor olsa da anlattı. Bize inandığını çok belli etti. İlk kuralar çekilmeden önce biz UEFA kupasına başlarken bize çeyrek final yarı final oynayacak güçtesiniz diyordu. Şuan ortada her şey. Hocamızın dedikleri tek tek çıkmaya başladı. Hocamız bir en kazı aldı diyelim. Zor günler geçiren bir kulüp. Hem maddi hem manevi olarak. Şuan da tırmanışa geçen bir Trabzonspor var. Hocamızın yaptığı kolay değil. Hocamız da yeni bir dönemde 1461’den gelip Trabzonspor’da hocalık yapmak her baba yiğidin hakkı değil. Zor bir olay.  Şu olayları başka biri yapsaydı daha farklı dile getirilirdi. Hocamız efsane dönemi yaşatmaya çalışıyor. İnşallah o dönem de gelecek” dedi.

AVRUPA’DA TRABZONSPOR’DAN AŞAĞI BİR TAKIMA GİTMEK İSTEMEM
Avrupa’da Trabzonspor’dan aşağı bir takıma gitmek istemediğini de sözlerine ekleyen Yusuf, “Yüzde 60-70’ini tamamladım hayallerimin Bunların içinde Trabzonspor’da geçiyordu. Yüzde 30’luk bölüm hem Avrupa hem de kendimi daha iyi yetiştireceğim yurt dışı. Herkes Avrupa’ya gitmek istiyor, Türkiye’de Avrupa ülkesi. Avrupa’da Trabzonspor’dan aşağı bir takıma gitmeyi düşünmüyorum. Kendimi en üst seviyede, ülkemizde hem de Avrupa’da Trabzonspor’u en iyi  şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.

APOLLON MAÇINDA DUA ETTİM
Bu sene unutamadığı anın ise Kıbrıs’ta Apollon ile oynadıkları maç olduğunu ifade etti. Bu maçla ilgili anısını anlatan Yusuf, “Kıbrıs’ta ki maçı unutamıyorum. Maneviyatı yükse bir insanım. Askerdi. Orada dev Yunanistan bayrakları açılınca çok etkilendim. Allah’ım inşallah oyuna girerim de gol nasip edersin. Isınırken yunan taraftarları hakaret ediyorlardı. Oyuna girdim gol attım. Allah’a şükür galip geldik” dedi.

MALOUDA VE BOSİNGWA’NIN AYAKKABI GİYİŞİNİ BİLE İZLİYORUM
Yusuf, Malouda ve Bosingwa ile ilgili ise şunları söyledi: “İki dünya yıldızı ile aynı takımda oynamak benim için hayal. Malodu ve Bosingwa ile idman sonrası görüşüyoruz. Hem manevi olarak bizimle ilgileniyorlar. İkisi de üst düzey klasmanda oynamış futbolcular. Bize saha içinde ve dışında kendimizi nasıl geliştireceğimizi anlatıyorlar. O yüzden onların bizim için düşünceleri çok önemli. Onların hareketlerini, kramponu giyişine kadar her şeyiyle ilgileniyorum. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var”