Trabzonspor'un Galatasaray'ı Türk Telekom Arena'da 3-0 mğalup ettiği maçın kahramanları Yusuf Erdoğan ile Carl Medjani, tarihi zaferi anlattı. Ersun Yanal'ın gelişiyle onbire geri dönen ve golünü atarak hocasını utandırmayan Yusuf Erdoğan, "Hocamız maçtan önce benimle 1.5-2 saatlik bir görüşme yaptı. 'Sen farklı yeteneklere sahip bir futbolcusun' dedi.

Yusuf: Ersun hoca 'yeteneklerinizi kullanın' dedi. Bu özgüvenle iki kat fazla koştuk. Skor da 3-0 oldu Medjani: Bu iş biraz golü koklamak ve istemekle alakalı. Umarım bu goller eleştirilere yanıt olmuştur

Hoca size güvenmeli '
Bu takım böyle iyi oyuncuları varken, neden iyi futbol oynamıyor' diye dertleştik. Bana, 'Yeteneklerini kullan' dedi. Bunu tüm futbolculara söyledi. Bu özgüven de maça yansıdı" diye konuştu. "Karşınızdaki hocanın size güvenmesi önemlidir" diyen Yusuf, "Bu samimiyeti hissedince ister istemez sahada iki kat daha fazla koşuyorsunuz. Biz de öyle yaptık. 3-0 da net bir skor oldu" yorumunu yaptı.

Ersun Yanal'ın orta sahadan alıp, gerçek yeri stoperde görev verdiği Carl Medjani de attığı iki golün tesadüf olmadığını vurguladı. Her duran topta ileri çıktığını hatırlatan tecrübeli oyuncu, "Yakaladığımda affetmem. Bu iş biraz golü koklamak ve istemekle alakalı. Milli takımdan yorgun gelmiştim ama attığım iki gol bana her şeyi unutturdu" ifadesini kullandı

Her yerde oynarım 
Medjani, orta sahada oynarken aldığı eleştirilerle ilgili olarak da, "Bu maçtaki performansım bu eleştirilere de bir cevap olmuştur. Birkaç maça bakarak bir futbolcunun eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Sonuç olarak biz profesyoneliz ve nerede görev verilirse orada oynamak zorundayız. Bu galibiyeti bir serinin başlangıcı olarak görmeliyiz" diye konuştu. Bu arada Medjani, kariyerinde ilk kez bir maçta 2 gol attı. İlk kez bir sezonda ligde 3 gole ulaştı.

DURGUNLUK DÖNEMi BiTTi
Galatasaray'a attığı golle bu sezon ligdeki gol sayısını 3'e çıkaran Yusuf Erdoğan, durgunluk döneminin sona erdiğini söyledi. Genç yıldız, "Bu tarz gollere alışığım. Bir ara durgunluk dönemim oldu. Golü atmam çok güzel oldu. İnşallah devamı da gelecek" diye konuştu. Yusuf, mevki ayırt etmediğini, hocasıyla konuşmasında her mevkide oynayabileceğini söylediğini de vurguladı.

Yunus Emre SEL