Fransa Birinci Futbol Ligi’nde Guingamp’ta forma giyen 28 yaşındaki Mali’li Yatabare bugün Trabzon’a geliyor. Spartak Moskova’nın 22 yaşındaki golcüsü Abdul Majeed Waris de tamam

Transferin fırtına takımı Trabzonspor iki bomba daha patlatarak forvetler Mustapha Yatabare ve Abdul Majeed Waris'i renklerine bağladı. Cardozo'nun yanına golcü arayan yönetim ilk olarak Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Guingamp'ta forma giyen ve geçen sezon da gündeme gelen 28 yaşındaki Yatabare ve kulübüyle her konuda anlaştı. Bu sezon 3 maçta oynayan Mali'li futbolcu bu sabah İstanbul'a gelip Trabzon'a geçecek. Kulübü ile 2015 yılına kadar sözleşmesi olan Yatabare önceki sezon attığı 22 golle Guingamp'ın Ligue 1'e yükselmesinde büyük rol oynammıştı. Geçtiğimiz sezon ise çıktığı 15 maçta rakip filelere 5 gol gönderdi.

16 MAÇTA 9 GOL, 6 ASİST
Bordo-mavililer ayrıca Ganalı Abdul Majeed Waris'i de kadrosuna kattı. Spartak Moskova, 2 sezon önce Fenerbahçe'nin elinden kaptığı 22 yaşındaki forveti geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Fransa'nın Valenciennes takımına kiraladı. Burada 16 maçta 9 gol atıp 6 asist yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti. Gana Milli Takımı'nda da forma giyen Waris'in Rus ekibi ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu. Afrika futbolunu iyi tanıyan teknik patron Halilhodzic'in bu futbolcuyu özellikle istediği belirtiliyor.