Trabzonspor kulübü, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) değerlendirme raporu bildiriminde bulundu. Buna göre Artıdeğer Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik tarafından hazırlanan raporda bordo-mavili kulübün bu sezon beklediği gelirler şu şekilde sıralandı: Spor Toto Süper Lig TV yayın gelirleri 84 milyon TL, Türkiye Kupası yayın gelirleri 7 milyon TL, loca satış geliri 23 milyon TL, kombine satış geliri 13.9 milyon TL, lig bilet satış geliri 11 milyon TL, Spor Toto İddia gelirleri 4 milyon 790 bin TL, isim hakkı gelirleri 27 milyon TL, forma, göğüs, sırt, kol, şort, çorap sponsorluğu ve stadyum-tribün sponsorluk gelirleri 37 milyon TL, Akyazı kira gelirleri 5 milyon TL."

YÖNETİM TİTİZ DAVRANIYOR
Toplamda 212 milyon 900 bin TL'yi bulan bu gelirlerin yanı sıra kulübün bu sezonki gider beklentisinin ise 155 milyon TL olduğu belirtildi. Ekonomik olarak bu gelir gider tablosunu tutturma konusunda oldukça titiz davranan yönetimin UEFA ile yaptığı Finansal Fair Play anlaşmasının şartlarına aynen uymayı planladığı ve böylelikle kulüp gelirlerinin uzun zaman sonra ilk kez artıya geçirilmesinin planlanıldığı ifade edildi. Öte yandan Trabzonspor kulübü için yapılan değerlendirme raporunda 31 Mayıs 2016 verilerine göre bordo-mavili takımın değerinin 49 milyon euro ile 70 milyon euro arasında olduğu hesaplandı.

TRABZONSPOR DAMGASI
Geçmişte Trabzonspor'da forma giyen 31 oyuncu bu sezon Süper Lig'de farklı takımlarda forma giyecek. Bir dönem Trabzonspor'da forma giyen futbolcuların şu anda en fazla olduğu takımlar 6'şar futbolcu ile Akhisar (6) ve Karabükspor (6) oldu. Galatasaray'da 4 eski Trabzonsporlu bulunurken, Antalyaspor'da da yine 3 Trabzonsporlu oyuncu bulunuyor. İşte eski Trabzonsporlu futbolcular; Akhisar: Fatih Öztürk, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Alper Uludağ, Soner Aydoğdu, Abdulkadir Özdemir. Karabükspor: Ahmet Şahin, İshak Doğan, Ceyhun Gülselam, Fatih Atik, Yatabare, İsaac Promise. Galatasaray: Salih Dursun, Cavanda, Selçuk İnan, Yasin Öztekin. Antalyaspor: Celustka, Emre Güral, Şahin Aygüneş. Başakşehir: Eren Albayrak, Ferhat Öztorun. Alanyaspor: Sefa Yılmaz. Osmanlıspor: Aykut Demir. Fenerbahçe: Volkan Şen. Adanaspor: Barış Memiş. Beşiktaş: Tolga Zengin. Gençlerbirliği: Serdar Gürler. Bursaspor: Deniz Yılmaz. Kayserispor: Umut Bulut. Kasımpaşa: Turgut Doğan Şahin. Gaziantepspor: Musa Nizam.