Trabzonspor'un yıllardır bitmeyen yanlış transfer politikleri şu an atıl durumda bulunan 3 yabancı oyuncunun maliyetleriyle bir kez daha kendini hissettirdi. Yıldız transferi isteyen medya, taraftar, yönetim acaba bu yaşananlardan ve büyük zarardan ders çıkaracağı merak konusu. 

Trabzonspor'un yararlanamadığı Zokora, Malouda, Colman, Alanzinho, Janko ve Bamba gibi 6 yabancının maliyeti dudak uçuklatıyor. Tam 75 milyon lira! 

Trabzonspor'un 6 sezon önce 3 milyon Euro ödeyerek Belçika'dan transfer ettiği, orta sahada yaptığı hatalarla takımın birçok gol yemesine de başrol oynayan, rakibe refakatçı görevi üstelenen, çabukluk ve hız açısından vasatı aşamayan Colman'a yıllık 1 milyon 250 bin Euro ödüyor.  Sadece Colman'ın bonservisi ve yıllık maliyeti 12 milyon 750 bin lirayı buluyor.  

Yine 5 yıl önce 'Takımı şampiyon yapacak' diye Norveç'in Stabaek takımından transfer edilen Alanzinho'nun Trabzonspor'a maliyeti 12 milyon lira oldu. O ise şimdi ülkesinde tatilde! 

İspanya'dan 'Takımın şefi olacak' denilerek tam 5 milyon Euro'ya alınan Zokora'nın Trabzonspor'a maliyeti 23 milyon lirayı geçti.  Orta sahanın freni olarak Trabzonspor'a gelen Fildişili  oyuncunun durumu takımda şimdi 'Keşke bizden üste para istemeden gidebilse' durumuna geldi. 

Birde Trabzonspor'da 'Golcülerin kralı' diye getirilen sonra maçlarda bildiğiniz ağır tankları andıran Janko'nun Trabzonspor'a maliyeti 11 milyon 250 bin lira oldu. 

Trabzonspor'u transferle kötü gidişine sürükleyen yönetim boyunca Bamba'ya 6 milyon lira ve Malouda'ya 7,5 milyon lira'ya mal oldu.