61SAAT SPOR SERVİSİ- DIŞ HABERLER- ÖZEL HABER-

Trabzonspor, ara transfer sezonunu sonu yaklaşırken Almanya'dan bu kez Werder Bremenli oyuncu Junuzovic için bastırıyor. Ancak oyuncuyu satmamaya kararlı olan Werder Bremen, Trabzonspor'un teklifi karşısında zor durumda kaldı.

TRABZONSPOR'UN TEKLİFİNE İLGİNÇ BENZETME
Konuyla ilgili Almanya'da çıkan haberlerde ise ilginç ifadelere kullanıldı. Almanya'da Trabzonspor'un oyuncu için yaptığı pazarlıkları haberleştiren Alman Gazeteciler  bordo-mavililerin yüksek teklifini, "Trabzonspor öyle bir teklifle geldi ki, para dolu çanta gibi" şeklinde benzetme ile okurlarına duyurdu.  Trabzonspor'un teklifinin Avusturyalı oyuncu için vazgeçilmez bir teklif olduğunun bilgisini veren Alman basını, şu ifadeleri kullandı:

"Trabzonspor oyuncu için vazgeçilmeyecek bir teklifte gelerek Avusturya Milli Takım oyuncusunu Pazartesi tranfser bitimine kadar bitirmeye çalışıyor"

WERDER BREMEN YILLIK 1 MİLYON EURO VERİYOR
Ancak Alman kulübünün Genel Menajeri Thomas Eichin'in sözlerine de yer veren Alman basını bu noktada kulübün Trabzonspor'un teklifini reddettiğini yazdı. Eichin, "Bizim ona ihtiyacımız var. Bu sezonu yüksek sıralarda bitirmemiz için. Biz onun alacaklarını ödedik. Artık sorumuz kalmadı. Ancak sezon sonunda sözleşmesini uzatarak yıllık gelirini arttırmayı planlıyoruz. İki yıllık 2 milyon Euroluk, yılda 1 milyon Euro net kazanca çıkaracağız. Düşündürecek başka teklif gelmeyecektir. Zaten geçtiğimiz haftalarda bazı gazetelere Werder Bremen'de kalmak istediğini söyledi" ifadelerini kullandı.

AVUSTURYALI OYUNCU AÇIK KAPI BIRAKTI
Eichin'in bu açıklamalarına rağmen Junuzovic'e, "Ancak hala Werder Bremen'de olmak istiyor musunuz?" şeklinde soru soran Alman basınına Avusturyalı oyuncu,  "Bu konuda hakkında bir şey demek istemiyorum" yorumunda bulunarak Trabzonspor'a resmen açık kapı bıraktı.

EĞER ISRAR EDERSE 4 MİLYON EURO'DAN AÇACAĞIZ
Yine Alman basınında yansıyan haberlere göre Trabzonspor'un futbolcu, Werder Bremen'in önerdiği paranın iki katını önerdiği kaydediliyor. Bu teklifin özellikle Werder Bremen'i bir hayli zorladığı ifade edilirken Eichin, "Bu konuda konuşacak zamanım yok. Şuan da olan bir teklif var biz de reddettik. 4 ay daha sabretsin. Eğer Türkler daha çok bastırmaya devam ederse biz de Junovic'a biz de önlerine  4 milyon Euro'luk fiyat koyacağız. " dedi.

TRABZONSPOR DAHA İYİ BİR KULÜP
Son olarak her iki kulüple ilgili yapılan yorumlarda ise Trabzonspor'un Werder Bremen'den daha iyi bir kulüp olduğu kaydediliyor. Bu durumu ise; "Avrupa kupasında mücadele ediyor. Futbolcu için bu teklif sıcak bakabilir. Çünkü hem şampiyonluğa oynuyor hem de Avrupa Kupalarında her sene var." şeklinde açıkladılar.

ALMANYA'DAN 7 KULÜP TALİP OLDU
Junovic'i  Almanya Borissia Dortmun ve Bayer Münih dahil toplam da 7 takım bu oyuncuyu istiyor.  Junovic, Almanya'da Avusturya vatandaşı olduğu için yabancı statüsünde yer almadığından dolayı çok fazla taliplisi var. Ancak en ciddi teklifi Trabzonspor yaptı.

 KAYNAK: 61SAAT.COM