ONBiR DEĞiŞiYOR
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında bu akşam Avni Aker'de PTT 1. Lig'de mücadele eden 'kardeş takımı' Şanlıurfaspor'u konuk edecek. Süper Lig'de hafta başı evinde Eskişehirspor'dan 3-0'lık şok bir yenilgi alan ve taraftarının protestosuna uğrayan bordomavililer, kazanıp moral tazelemek istiyor. Teknik direktör Şenol Güneş bugün sahaya farklı bir onbir sürecek.

ViTTEK FORVETTE
Tecrübeli çalıştırıcının; Marc Janko, Olcan Adın, Adrian, Sol Bamba, Emerson ve Didier Zokora gibi isimleri dinlendirip, ilk onbirde Mustafa Yumlu, Zeki Yavru, Aykut, Cech ve Vittek'e şans vermesi bekleniyor. Kalede de Onur'un yerine iyileşen Tolga Zengin'in forma giyebileceği belirtiliyor. Yasin, Emre Güral, Giray, Sapara ve Colman ilk onbirde yer alacak diğer oyuncular olacak.

HAFİFE ALMAYIN
Bordo-mavililer, kupa maçının hazırlıklarını dün yaptığı idmanla tamamlayarak kampa girdi. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda taktik çalışma yapıldığı bildirildi. Teknik heyetin, futbolcuları uyararak rakibi kesinlikle hafife almamalarını ve lig ciddiyeti içinde mücadele etmelerini istediği öğrenildi.

MUHTEMEL 11'LER
TRABZON

Tolga
Zeki
Mustafa
Celutska
Cech
Zokora
Colman
Sapara
Yasin
Emre
Vittek

ŞANLIURFA

Atacan
Yiğitcan
Ramazan
İzzet
Özgür
Tisdell
Mehmet
Serdar Özkan
Sankoh
Gökhan
Murat

SAAT: 20:30
STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEM: Çağatay Şahan
YAYIN: A Haber


GOL YOLLARINDA SIKINTI VAR
Trabzonspor, sezon başında takımdan ayrılarak Galatasaray'a giden golcü oyuncu Burak Yılmaz'ın boşluğunu da bir türlü dolduramıyor. Janko, Vittek, Henrique, Halil, Emre Güral gibi forvette görev yapan oyuncular, geçen sezon Burak'ın tek başına gösterdiği performansı ortaya koyamıyor. Bordo-mavililer, bu sezon 13 haftada 13 gol atarken, geçen sezon Karadeniz ekibi aynı dönemde 13'ü Burak Yılmaz'dan olmak üzere toplam 19 gol kaydetmişti. Burak Yılmaz, geçen sezon 33 gol kaydetmişti. Bu sezon forvet oyuncuları Vittek, Henrique, Halil ve Janko 1'er gol olmak üzere toplam 4 gol kaydettiler.

GÜNEŞ 2 KUPA KALDIRDI
Trabzonspor, Teknik Direktör Şenol Güneş ile 2 kez Türkiye Kupası'nı kaldırdı. Bordo-mavili takım, Güneş döneminde 1994-1995 sezonunda Galatasaray'ı 3-2 ve 1-0'lık sonuçlarla eleyip, 2009-2010 sezonunda da Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupayı elde etmişti.