3. Ligde Trabzon temsilcilerinden Sebat Proje Trabzon Akçaabat Futbol Kulübü Başkanı Zeki Öztürk, yeni sezon öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Akçaabat’da gazetecilerle kahvaltılı bir toplantıda buluşan Öztürk, burada çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Sebatspor’un önümüzde ki yıl şampiyon olarak bir üst lige çıkmak istediklerini ifade eden Öztürk, yaşanılan zorluklara da dikkat çekti.
 Öztürk, “Var olan bir kulübü yaşatmaya değil, olmayan bir kulübü var etmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ile bu sezonu şampiyon olarak tamamlayıp bir üst lige çıkmak istiyoruz” dedi.

Türk futbolunda son yıllarda yaşananların, taraftarların futbola ilgisini azalttığının altını çizen Öztürk, “Özellikle son yıllarda futbolda yaşananlar taraftarın futbola ilgisini azalttı. Bundan en fazla etkilenen kulüp ise biziz. Biz taraftarımızı maçlara çekebilmek için yine elimizden geleni yapacağız. Geçen sezon bilet fiyatlarımızı 1 lira olarak yapmıştık, yine aynı yapmayı düşünüyoruz. Başarı elde edince taraftarın da maçlara ilgisinin artacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’da bir çok Akçaabatlı yöneticinin bulunmasına rağmen ilginin nasıl olduğu şeklinde ki soruya da cevap veren Öztürk, bu noktada bordo-mavililerin Trabzon’un ağabeyi olduğunu kaydetti. Trabzonspor’a kendilerinin bir tavır alma gibi bir lüksünün bulunmadığını ifade eden Öztürk, “Trabzonspor'a bizim bir tavır alma gibi lüksümüz olamaz ancak bölge takımlarına eşit olarak destek vermesini bekliyoruz. Biz kulüp olarak Trabzonspor'dan maddi olarak bir destek beklentimiz yok ama sporcu desteğine ihtiyacımız var. Alacağımız sporcuları da parası karşılığında istiyoruz. Bu isteğimiz şu ana kadar gerçekleşmiş değil" dedi