61SAAT HABER SERVİSİ- Trabzonspor eski Teknik Direktörlerinden Giray Bulak, Mavi Karadeniz Tv'de Futbol Saati adlı programa konuk oldu. Burada Elif Neslihan Sağır'ın sorularını yanıtlayan Bulak,  teklif gelip gelmediği sorusuna, "Başkanlar bizim karakterli hocaları almıyor. Kulüpleri geliştiren, oyuncuyu geliştiren yapıya sahibiz. Gönlüm nerde çalışabilir, bana proje sunarsınız çalışırım. Yaptığım işi hak ederek yapmak isteyen alın teriyle yerine getirmek isteyen bir insanım. Şuana kadar Süper Ligden teklif yok. Diğer liglerden teklifler var. Bakacağız göreceğiz..." dedi.

İlerleyen zamanda Trabzonspor'da görev yapmak isteyip istemediği sorusuna ise Bulak, "Trabzonspor'un hocası var çalışıyor. Menajeri var çalışıyor. Ben şuan da bu anlayışı ta ki başkan ile çalışamam. Bu tip bir başkan ile çalışamam. Ama ben Trabzonluyum, Trabzonsporluyum. Önümüzde ki günler ne gösterir.. Trabzonspor bir gün şampiyon olacaksa mutlaka benimle olur. Bunu çok iddialı bir şekilde söylüyorum. orada küçük olsun benim olsun. Orası yatan Aslan. Araştıracaksın, bunu yapabileceksin. O anlamda bunu net söylüyorum. Orayı şampiyon yapabilmeniz için duygularınızın iyi olması lazım. Ben Trabzonspor'da neden şampiyonluk yaşanmadığını ve kimlerle şampiyon olunmadığını net biliyorum. Şampiyon olmak için doğru karakter ve doğru düşünceye ihtiyaç var" dedi.

Alt yapıyla ilgili soruya da Bulak, "Alt yapı denilince sanki bir parça yanlış oturdu gibi Şovenist duyguları çok yüksek insan değilim. Kendi yöremi çok önemserim. Ama mutlaka oradan olmalı diye değil... Orada duygularla insanı baskılarsanız başkasına haksızlık yapmış olursunuz. Dünya bizim dünyamız. Bütün insanlar başarılı olabilir başarısız olabilir. Ama aidiyet duygusu, benim duygusu yüksek orada daha fazla olabilecek karakter lazım. Bir sembolü ortaya koyacaksınız. O sembolün etrafında toplanacaksınız. Bardak olabilir ama bunun etrafında birleşirsiniz. Bizim mutlaka kendi sembolümüz olabilecek bir şey ortaya koymalı ve onun etrafında toplanmamız lazım. Bu isim olur, cisim olur. Dünyanın ve Türkiye'nin her tarafından oyuncu gelmeli taşınmalı" şeklinde cevap verdi.

KAYNAK: 61SAAT.COM