61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor ikinci yarıya Sivasspor galibiyeti ile başlarken sakat ve milli takımlarda bulunan ve sakat olan 12 oyuncusundan yoksun olarak çalışmalarına devam ediyor.  Ancak Afrika Kupasında ki sonuçlar bordo-mavililere oyuncularının erken dönmesi için umut oldu. Medjani'nin formasını giydiği ülkesi Cezayir ilk maçında Güney Afrika'yı 3-1 yenmesine rağmen sakatlığı nedeniyle kadrosundan çıkarıldığı Waris'in ülkesi Gana'ya ise 1-0 mağlup oldu. 

Cezayir, grupta ki son maçında grup lideri Senagal ile yarın karşılaşacak. Gana ise grup sonuncusu Güney Afrika ile karılaşacak.   Cezayir bu maçtan mağlup ayrılması durumunda kupaya erken veda edecek. Ancak berabere kalırsa Gana-Güney Afrika maçının sonucunu bekleyecek. Gana'nın bu maçta galip gelirse Cezayir yine elenecek ve Medjani de Türkiye'ye erkenden dönmek zorunda kalacak.

Bir diğer gelişme ise Constant ve Yatabare ile ilgili. D grubuna düşen Trabzonsporlu iki futbolcu 28 Ocak'ta ir birlerine rakip olacak. Galip gelenin bir üst tura çıkacağı mücadele de beraberlik her iki takım grupta ki diğer maçın sonucuna göre şekillenecek.
Buna göre bu karşılaşmada Constant veya Yatabare'den biri öbürünü kupada hayallerini söndürerek Türkiye'ye gönderecek.