Sözleşmesinde ‘5 milyon euro bedelle Avrupa’ya gider’ maddesi bulunan Burak’ın takımdan ayrılmasını istemeyen taraftarlar internet sitelerindeki forumlarda, “5 milyon euroya kramponunu alırsınız ancak. Yok öyle beleşe gol makinesi” yorumlarıyla hem bordo – mavili yönetime hem de Atletico Madrid cephesine mesaj yolladı.

Trabzonspor’da 30 golle gol krallığı yarışında açık ara önde giden ve bir çok Avrupa kulübü tarafından takip edildiği bilinen Burak Yılmaz için bugüne kadar yapılan en ciddi açıklama Arda Turan’ın da formasını giydiği Atletico Madrid Sportif Direktörü Caminero’dan geldi. Real Madrid’in de izlediği belirtilen Burak gibi çok yönlü bir oyuncu için biçilen 5 milyon euroluk bonservis bedelini cazip bulduklarını belirten Caminero’nun bu transfer için girişimlere başladıklarını ve sezon sonunda Burak’ı takıma kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını açıklaması camiada heyecan yarattı. Bir çok taraftar, haberi veren internet sitelerindeki yorum bölümlerine konuyla ilgili düşüncelerini yazdı. Bazı taraftarlar Burak’ın 5 milyon euro gibi düşük bir fiyatla satılma olasılığına anlam veremediklerini belirtirken, bazı taraftarlar ise Burak’ın gitmek istemesi halinde zorla takımda tutulmaması gerektiğini vurguladı.

Taraftarlar forum sitelerindeki yorumlarında şu ifadeleri kullandı:

“5 milyon euroya kramponunu alırsın ancak., Bence Trabzonspor önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayacaksa Burak’ı satmamalıdır. Şu anda Türk olarak Burak gibi bir oyuncu bulabilir miyiz? 7 - 8 milyon euroya alacağın yabancı oyuncu buraya uyum sağlayacak mı? Burak kadar gol atacak mı? Trabzon şehrini beğenecek mi? Yönetimin bunları çok iyi irdelemesi lazım. Bu seneyi kaybettiysek yönetimin sezon başında yaptığı hatalardan kaybettik. Yine aynı yönetim yanlışlarını istemiyoruz”, “Yok öyle beleşe gol makinesi”, “Eğer sözleşmesinde ‘5 milyon euroya serbest kalır’ maddesi varsa derhal kaldırılsın. Yoksa Burak’a da Selçuk ve Egemen gibi yazık olacak”, “Burak’ı bu sene takımda tutmamız çok zor. Gönül ister seneye de bizde kalsın ama sonuçta Avrupa her futbolcunun hayali. Burak kardeşimiz de bizi en iyi şekilde temsil edeceği yere gidecektir. Gurur kaynağımız olur inşallah”, “Burak’ı tebrik etmek lazım. Çünkü isimsiz bir futbolcu olarak bize geldiği zaman, sözleşmesine 5 milyonluk madde koydurması onun kendisine ne kadar güvendiğini gösterir. Ben de yönetici olsam, ‘buna 5 milyon euro kim verir’ diyerek sözleşmeye imza atardım. A. Madrid uyanık. 5 milyon euroya süper bir futbolcu alacak. Bedavaya yani. Üstelik de oradaki teknik adamlar çok daha da geliştireceklerdir Burak'ı. Hiç olmazsa milli takımımız kazanacaktır. Ben Burak’ın sırtından geçinen bizim teknik adamlarımızın Burak’sız ne yapacaklarını merak ediyorum.”

SÖZLEŞME MADDESİ UYGULANACAK MI?
Burak’ın sözleşmesindeki “5 milyon euro bonservis bedeli getirirse Avrupa’daki bir takıma gider” maddesinin uygulamaya konulup konulmayacağı da merak konusu oldu. Bordo – mavili yöneticiler, kendilerine henüz rezsmi bir teklif gelmediğini, sadece basındaki duyumlarla hareket edemeyeceklerini söyledi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise, Burak’ın transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Burak takımımızın önemli bir parçası. Satmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Çok iyi performans gösterdiği böyle bir durumda da sürekli hakkında transfer haberleri yazılmasını manidar buluyoruz” dedi.

“ÜST DÜZEY BİR AVRUPA KULÜBÜ OLURSA...”
Transferi konusunda sessiz kalmayı yeğleyen Burak Yılmaz., bir süre önce verdiği röportajda, “Şu anda kafamda oluşturduğum herhangi bir şey yok. Bana gelen bir şey de yok. Her şeyimle Trabzonspor’a konsantre olmak durumundayım. Eğer bir gün Avrupa’ya gidersem sıradan bir takıma gitmek istemiyorum. Performansımı sürdürürsem ve üst düzey bir Avrupa kulübü beni isterse gidip oynamayı isterim. Bunu başkanımız da taraftarımız da ister. Hem bana destek olur hem de önümü açarlar. Ama şu anda kafamda en ufak bir dalgalanma yok. Her şeyimle buraya konsantreyim” ifadesini kullandı.