61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor Spor Toto Süper Lig’in 10. Haftasında ligin güçlü ekiplerinden Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Bordo Mavililer maç için hazırlıklarını tamamlarken Beşiktaş cephesi de maça kilitlenmiş durumda.
 
Bizde Trabzonspor için hayati önem taşıyan mücadele için gazete spor müdürlerine kritik mücadeleyi sorduk.

61saat.com’a açıklamalarda bulunan Sabah Gazetesi Trabzonspor yazarı Yunus Emre Sel, Taka Gazetesi Spor Müdürü Yahya Karabina, İHA Trabzon Spor Müdürü Gökmen Şahin, İlkhaber Gazetesi Spor Müdürü Celal Kadıoğlu, Yeni Şafak Gaztesi Trabzon Temsilcisi Ali Kemal Yazıcı, Kadırga TV Spor Müdür Serkan Genç Beşiktaş karşılaşması öncesi mücadelenin önemine vurgu yaparken Bordo Mavili takıma uyarılarda bulundu.

ORTAK GÖRÜŞ


"Oyuncuların motive olduğu karşılaşmada sabırlı mücadele ve en önemlisi haddini bilen bir şekilde ortaya koyarsak ve maçı da kazanmamız halinde bizim için 3 puandan öte bir karşılama olacaktır. Maçın kilit ismi Ersun Yanal olacağı öngürülürken 1 puan da bizim için sevindirici olur."
 
SEL “OYUNCULAR MOTİVE OLMUŞ”
 
Sabah Gazetesi Trabzonspor yazarı Yunus Emre Sel: “Trabzonspor, Galatasaray deplasmanında alınan galibiyet sonrası Çaykur Rizespor maçı seri yakalamak açısından önemli fırsatı değerlendiremedi.  Beşiktaş maçı Trabzonspor; ’un direncini lige tutunmasını ilerleyen haftalara daha umutla bakması sağlaması açısından kritik bir karşılaşma Beşiktaş’ın da eksikleri çok ama Trabzonspor’un da kendine güven anlamında eksiliği var.

Galatarasay maçında da favori deplasman takımıydı Beşiktaş maçınınım da favorisi Beşiktaş olarak çıkmıştı. Trabzonspor için önemli avantaj. Beşiktaş’ta bunun bilincinde. Belki de Trabzonspor’a daha fazla ciddi bakıyor. Favori olduğu bir karşılaşmamayı isteyen bir niyetle karşılaşmayı kazanmak isteyecekleri niyetle mücadele edecekler. Trabzonspor bunu avantaja çevirecektir hafta içerisinde yapılan antrenmanları çok fazla izleme şansımız olmadı ama havalimanında konuştum birkaç oyuncu ile hepsi çok fazla motive olmuş gibi göründü. Onlar bu karşılaşmayı kazanarak taraftarın yüzünü güldürmek istediğini belirttiler.
 
Özellikle Rize maçını yağmura rağmen tribünde izleyen taraftara galibiyeti armağan etmek istiyorlar.
Trabzonspor’un bu maçta belki kaybedebilir ama mücadele yönünden önemli bir performans ortaya koyacağını düşünüyorum.”


 
KADIOĞLU “1 PUAN SEVİNDİRİCİ OLUR”

İlkhaber Gazetesi Spor Müdürü Celal Kadıoğlu: İnişli-çıkışlı bir grafik ortaya koyarak ne zaman nerede ne yapacağı belli olmayan Trabzonspor için Beşiktaş karşılaşması bu sezonki en zor müsabaka olacak. Elbette ki büyük müsabakaların havası başka olur ancak Galatasaray karşısında elde edilen galibiyet kimseyi yanıltmasın. Galatasaray maçı öncesindeki ümidimi bu maç öncesi beslediğimi söyleyemem.

Galatasaray’ı "Vatan Millet Sakarya" anlayışı ile yenebilirsiniz ancak Beşiktaş’ı aynı oyun yapısı durduramayabilir.

Yani Trabzonspor’un işi bu maçta çok zor. Trabzonspor’un orta sahasını kolay geçebilecek bir Beşiktaş, savunma hattına çok zorlu anlar yaşatabilir, Allah korusun golleri de ardı ardına sıralayabilir. Bordo-Mavililer’in bu maçta alacağı muhtemel 1 puana bile sevinmesi gerekiyor.

 Trabzonspor, bu karşılaşmada hızlı hücumlarla rakip yarı sahaya geçer, Mehmet Ekici ve Yusuf gibi oyuncular da gününde olup, N’Doye ile topu buluşturursa sürpriz yapma ihtimali de var.
Onur’a da bu karşılaşmada büyük iş düşecek. Maçı 90 dakika bırakmayan bir oyun yapısı ile oynayan Beşiktaş’ın etkili hücum silahları karşısında zaaf vereceğini düşündüğüm savunmanın açıklarını kapatmak zorunda kalabilir.

Trabzonspor’un bu karşılaşmadan alacağı 1 puan sevindirici olur, 3 puan ise kaymaklı kadayıf.



GENÇ “KİLİT İSİM ERSUN YANAL”

Kadırga TV Spor Müdürü Serkan Genç :  Derbi maçlarının havası bir önceki haftadan belli. Galatasaray maçından onu gördük. Galatasaray maçında Trabzonspor taraftarları dahil ciddi bir kesim faklı bir mağlubiyet olduğunu söylüyordu. Hep söyleriz derbi maçlarının havası farklı olur ya Trabzonspor o havada Galatasaray’ı mağlup ederek maçı kazandı.

Ciddide bir moral buldu. Tabi Rize maçı oynandı. Maça baktığımızda bizler Kadırga TV’de yapmış olduğumuz programda dile getirdim. Bana göre Ersun Yanal 2 puanı Rize’ye hediye etmiştir.
88. dakikaya kadar oyuncu değiştirmeyerek bunu ortaya koydu.

Direnci artan ve 3 oyuncu değişen Rize’ye karşı Ersun Yanal bir hamle yapamadı. En azından Avni Aker’de seyircisinin de desteğini arkasına alarak 2-1’i korumaya gidebilirdi,
Maçın favorisi Beşiktaş.


Sahasında puan kaybetmemiş moralli bir Beşiktaş var. Her ne kadar kadro derinliği itibari ile çok güçlü bir kadro yapısına güçlü bir oyuncu grubuna sahip bir futbol takımı olarak göze çarpıyor.  Yine bir derbi havasında olacak.

Teknik direktör Güneş Trabzonspor için ayrı bir anlam ifade ediyor.

Gerçekten Trabzonsporlu futbolcular hangi takımın formasını giydiğinin bilincinde olursa, hani diyoruz ya formamızı atsak dördüncü oluruz, o ruhla o Trabzonspor duruşu ile Beşiktaş karşısına Trabzonspor çıkarsa en azından neden olmasın 3 puan en kötü ihtimal ile beraberlikle ayrılacağımızı düşünüyorum.
Yeter ki futbolcular bu karşılaşmayı alabileceklerine inansın teknik ekip inansın, bu bilinçle sahaya çıkarsalar ben Beşiktaş karşısında da Trabzonspor’un en azından bir puan ile ayrılacağını düşünüyorum.
Tabi bana göre en kilit isim yine Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal olacak. Karşılaşmaya çıkaracağı ilk 11, oyunun gidişatına göre yapacağı hamleler bu karşılaşmanın kaderini belirleyecek. Yine söylüyoruz Trabzonspor renkler Bordo Mavi olunca neden olmasın diyoruz bir üç puan.



KARABİNA “SABIRLA MÜCADELE”
 
Taka Gazetesi Spor Müdür Yahya Karabina “Trabzonspor, bu sezon ligin en kötü futbol oynayan birkaç takımından biri.
Ancak büyük maçların havasının farklı olduğunu unutmamak gerekiyor.
İki hafta önce Galatasaray karşısında alınan galibiyet henüz çok daha taze bir örnek.
Fakat bu kez Trabzonspor’un karşısında çok daha farklı bir takım var.
Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş çok etkili oyunculara sahip. Ligin en tempolu futbolunu oynayan takımların başında.
Şenol Güneş ile çok daha farklı bir kimliğe büründü.

Şampiyonlar Ligi maçından yorgun çıktılar.
Önemli oyuncuları yok.
Trabzonspor bu avantajı iyi kullanabilmeli.
Bordo-Mavili ekibin, Galatasaray maçında da görüldüğü gibi en büyük silahı savunması.
Tabi Alanya’ya Karabük’e Çaykur Rize’ye karşı yapılan savunma ile Galatasaray’a Beşiktaş’a karşı yapılan savunma farklılık gösterebiliyor.
Hücum organizasyonlarında çok etkisiz kalan Trabzonspor, Beşiktaş’ı ikinci bölgede karşılayıp, rakibinin pas yollarını kapatırsa başarılı olabilir.
Trabzonspor’un tabi ki Beşiktaş’ı mağlup etmesi sürpriz olmaz.
Ancak kadro yapısı itibari ile Trabzonspor en zor maçlarından birine çıkacak.

Bordo-Mavililerin kilit isimleri hiç kuşku yok ki başta kaleci Onur Kıvrak, savunma oyuncusu Durica ile orta sahada görev yapan Mehmet Ekici.
Mehmet Ekici, hücuma çıkışlarda daha çabuk düşünüp, hızlı karar verirse takım arkadaşlarına pozisyon yaratabilir.
Aksi taktirde takımı bir anda yavaşlatıyor. Yusuf ve Bero’nun da kanatları daha etkin kullanması şart.
Trabzonspor, 90 dakika sabırla mücadele etmeli, hücum etmeye kalkarsa Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürmüş olur.
Ersun Yanal, doğru zamanda doğru hamleler yapabilirse ibre Trabzonspor’a döner.



 
YAZICI “TRABZONSPOR HADDİNİ BİLMELİ”
 
Yeni Şafak Trabzonspor Muhabiri Ali Kemal Yazıcı “Trabzonspor’un en büyük dezavantajı takım olamaması ligde ve kupada maçlarda görüldü ki kadro istikrar yakalayamadı ve takım olmayı başaramadı. Buna karışı Beşiktaş geniş kadrosu ile mücadelesinde rotasyon yapsa da sistemini oturtmuş buna bağlı olarak geçen sezonki kadar olmasa da pas bağlantısı yüksek bir takım. Trabzonspor Beşiktaş karşısında haddini bilerek ve Galatasaray maçında olduğu gibi savunma güvenliğini ön planda tutarak bir anlayış içinde olursa belki puanla Trabzon’a dönme şansı olur.
 
Savunma güvenliği derken bunu arkaya yaslanarak yapması bordo mavililer için intihardır.
Adam ve alan paylaşımı özellikle 2. Bölgede üst düzey mücadeleyi ön plana çıkararak yaparsa başarılı olur kanısındayım. Maçın hakemi Mete Kalkavan’ın atanmasından sonra maçın önüne geçmesini de hesap edersek takım tecrübesi zayıf olan Trabzonspor bundan olumsuz etkilenmemeli, Trabzonspor için en azından gelecek haftalara moral motivasyonu yüksek tutması adına önemli bir karşılaşmaya çıkıyor. Bu nedenledir ki, gelecek haftalar için Beşiktaş karşılaşması büyük önem taşıyor.


 
ŞAHİN “3 PUANDAN ÖTE”

İHA Trabzonspor Muhabiri Gökmen Şahin “Milli ara öncesi Trabzonspor bu sezon oynadığı maçları kaybetti. Yenilenen bir takım için milli aranın hem gelişim hem de moral ve motivasyon anlamında çok önemli.  Umarız, Trabzonspor bu milli araya kayıpsız girer. 

  Trabzonspor, geçtiğimiz sezonun şampiyon takımıyla oynayacak. Bu sezonunda bana göre en büyük şampiyon adaylarından biri. Spor Toto Süper Lig'de ve Şampiyonlar Liginde iddialı bir takım Beşiktaş, Trabzonspor ise bu sezon yeniden yapılanmaya giden, iskelet oluşturmaya çalışan bir takım. Takım olma adına da yol almaya çalışan bir ekip. Trabzonspor'un ligin 9. haftalık zaman diliminde aldığı sonuçlar, bu maç öncesi bir ölçü değil bana göre çünkü İstanbul'un 3 büyük takımına karşı oynanan maçlar her zaman farklı bir havada olmuştur ve geçmiştir. Bulunduğu konum ve oynadığı futbola baktığımızda bu maçın favorisi elbette Beşiktaş. Trabzonspor, rakibinin oynamasına belirli bölümlerde izin verirse ve önemli silahlarını saha içinde iyi takip edebilirse, Beşiktaş'ı hata yapamaya itecektir, Galatasaray maçında olduğu gibi.  Sabırlı oyun ve iyi takip bordo-mavilileri sonuca getirebilir. Trabzonspor'un Beşiktaş'dan daha çok puana ihtiyacı olduğu da bir gerçek. 

 Trabzonspor, Vodefone Arenada ise ilk maçına çıkacak. Duygusal bir buluşmada olacaktır. Bordo-mavililer efsanesi Şenol Güneş'in Beşiktaş'ın başında olması, teknik direktör Ersun Yanal'ın ise Beşiktaş'a karşı Trabzonspor'un başında maç kazanaması müsabakaya ayrı bir hava ve heyecan katacaktır. Karadeniz ekibinin buradan alacağı sonuç 3 puandan öte olacaktır. “