"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 17. duruşması görülmeye başlandı. Ancak davanın dünkü duruşmasına katılan Yıldırım, bugün ki duruşmaya sağlık sorunları gerekçesi ile katılmadı.
Dün ki duruşmaya katılan ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Asbaşkan Nevzat Şakar’a soru yönelten Yıldırım, bugün ki duruşmaya ise sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmaması ise şaşkınlık yarattı.
Yıldırım’ın Trabzonsporlu yönetici ve avukatların sorularına fırsat vermemek için katılmadığı şeklindeki iddialar ortaya atılırken, Metris Cezaevi revirinde yapılan kontrollerinin ardından hastaneye sevkedildi. Aziz Yıldırım sevkedildiği Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne saat 12.20 sıralarında getirildi. Yıldırım, ambulanstan indirilerek hastaneye sokuldu. Aylar sonra ilk kez görüntülenen Aziz Yıldırım'ın üzerinde takım elbise olduğu görüldü.
Ancak yine bugün şok bir iddia ortaya atıldı. Radikal Gazetesi adına davayı takip eden Kenan Başaran, Aziz Yıldırım’ın 2 veya 3 gün hastanede kalacağını ileri sürdü.
Aziz Yıldırım’ın bu süre zarfından hastanede kalması durumunda Cuma günü bitecek olan duruşmaya kadar hastanede kalması söz konusu.
Bu noktada duruşmalara katılmayacak olan Yıldırım’a da Trabzonspor cephesinden her hangi bir soru sorulamayacak.
Öte yandan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'de şuanda duruşmayı izleyen 61saat.com yazarı Ali Savaş'a yaptığı yorumda Aziz Yıldırım'ın, Cuma gününe kadar Mahkemeye gelmeyebileceğini söyledi.
Başkan Şener, "Bugün Aziz için kendimi hazırlamıştım" diye konuştu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ
Fenerbahçe Kulübü
Başkanı Aziz Yıldırım'ın sağlık durumuyla ilgili açıklamayı Şişli Etfal Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Mihmanlı yaptı. Mihmanlı, Yıldırım'ın en az iki gün daha hastanede kalacağını söyledi. Yıldırım'ın acile karın ağrısı şikayetiyle geldiğini söyleyen Mihmanlı, " Sindirim problemleri var. Hayati bir şey saptamış değiliz.Daha önceden de hastamız olduğu için kontrol ediyoruz. Pankreas enzimlerinde yükseliş oldu" şeklinde konuştu.Pankreas'ın çok önemli bir organ olduğunu belirten Prof. Mihmanlı, " Çok önemli bir organ.İltihap ciddi sonuçlar oluşturabilir. Ciddi tetkikler yaptık. Sağlığıyla ilgili endişe edecek bir şey rastlamadık. Ağızdan gıdasını kestik. Yarın sabah alacak" şeklinde konuştu.

Arkan'dan açıklama
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Yıldırım’ın doktorlarından Mustafa Serdar Arkan, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Aziz Yıldırım’ın sağlık durumuyla ilgili FB TV’ye açıklamalarda bulundu.

Mustafa Serdar Arkan, Aziz Yıldırım’ın uzun zamandır şikayetleri olduğunu ifade ederek, ”Biz kendisini detaylı tetkikler ve hastaneye yatması konusunda ikna etmeye çalışıyorduk. Ama bu süreçte daha aktif olmak istediği için bunu reddediyordu. Bugün bazı tetkiklerin kötü çıkması üzerine yatmayı kabul etti. Tetkikler halen sürüyor. İnşallah sağlığı daha iyi olur ve daha da açıklığa kavuşur” dedi.

Arkan, Yıldırım’ın hastanede detaylı tetkiklerinin yapılacağını dile getirerek, ”Ağırlıklı olarak sindirim sistemi ve denge bozukluğu şikayetleri var. Ayrıca kendisinde kontrolsüz bir diyabet var. Burada kendisine beyin MR’ından, batın bölgesi MR’ına, şeker tetkiklerine kadar tüm tetkikler yapılacak. Birkaç gün burada kalması gerekir. Zaten tüm tetkikler de bu sürede ancak biter” ifadelerini kullandı.

Sağlık problemleri olmasına rağmen, Aziz Yıldırım’ın moralinin iyi olduğunu aktaran Arkan, ”Birlik ve beraberliğin devam etmesini istiyor. Ancak benim için önemli olan sağlığı. Onun için gerekenler yapılacak. Şimdilik beklemedeyiz. Kontroller yeni başladı. Bu konuda ayrıntılı bilgi vereceğiz” diye konuştu.

Rıdvan Dilmen ziyaret etti
Bu geceyi hastanede geçirmesi beklenen Yıldırım'ı Fenerbahçeli eski milli futbolcuRıdvan Dilmen ziyaret etti. Yıldırım ile kısa süre görüşen Dilmen, Yıldırım'ın iyi olduğunu hastaneden ne zaman çıkacağını bilmediğini söyledi.